Saturday, March 3, 2007

Small Update...Abid dan gambar

Aku sebenarnya sibuk dengan urusan rumah dan anak2. Abid sekarang dah dekat 4 bulan. Dah pandai ketawa, dah pandai mengagah,dah pandai mengomel, dah pandai tarik baju aku, dah tahu mengiring tapi belum meniarap lagi. Aku seronok melayan kerenah dia. Rasa dia comel sangat. Lihatlah gambar terbaru Abid.
Abid tengok siapa tu??

Yang ni gambar ala2 angkasawan..hehe

Hobi baru dia sekarang masuk jari ke dalam mulut. Kalau boleh ke lima2 jari dia nak masuk dalam mulut. Habis basah semua. Aku perhatikan dia suka bermain dengan Aqil walaupun Aqil suka cium dia. Kalau Aqil mengagah, bukan main ketawa lagi dia. Tapi kalau dengan Alia dia ada kurang sikit. Aku rasa dia tak suka dengan rambut Alia. Bila Alia nak cium dia ajer, mesti rambut yg sampai kemuka dia dulu. Lemas agaknya dia. Rambut siapalah ni yg kerinting dan panjang....hihi (agaknya itulah yg dia cakap dalam hati)

Dua beradik sedang tidur lena
Di bawah ni pula beberapa keping gambar masa kami ke London pertengahan Februari lepas.

Bergambar bersama dua abang polis ni. Terasa alangkah rendahnya aku disamping mereka...haha

Aku suka tengok gambar ni. Gambar awan di belakang tu rasa cantik sangat.

Gambar ni pun aku suka tengok awan tu.

Empat beranak posing berlatar belakangkan Buckingham Palace.

Burung2 berterbangan, tenang mata memandang

Aksi Aqil dan Alia. Seorang khusyuk tengok itik, seorang lagi tak tahulah aksi apa agaknya tu..hihi

Aksi 3 beradik

Berhampiran Big Ben

London Eye di waktu malam
London Eye dari jauh

Aku ke London hari tu naik bas. Macam nilah lebih kurang rupa bas yang aku naik tu. Masa ni bas aku belum sampai. Aku tengok bas ni teringat aku kartun transformer...haha


Oklah semua. Abid dah merengek2 minta di pegang. Tak dapat aku nak upload gambar yg lain. Sehingga di lain waktu.....

35 comments:

Ajzie said...

Comeinya Abid.. Pejam celik pejam celik dah 4 bulan yea..Sekejap betul masa berlalu kan..

Yus gambar public telephone Big Ben tuh sama dengan Azi juga..
Awan mmg cantik..azi pun suka ambil gambar2 awan.

hakim dirani said...

Seronok lihat suasana di sana. nampak bersih dan tenang.

akirasuri said...

salam ziarah.

comel anak-anak akak ek ;)

yus said...

ajzie
ha'ah..cepat betul masa berlalu, belum 4 bulan lg ajzie, dah nak dekat 4 bulan..hihi

hakim dirani
terima kasih kemari.

akirasuri
salam, comeyy yer...terima kasih.

MULAN said...

mana tau besar nanti betol2 jadi angkasawan? seronok jalan london tu..

yus said...

mulan
aminn.....mana tahukan...

oklah, bukan jalan2 sangat pun, ke sana sebab daftar kelahiran Abid dan buat pasport untuk dia.

Mama Sarah said...

sakan juga jalan. merata juga cover tu. respect lah yus!

bAiTi said...

Huhuhu.. K.yus, you make me 'terkenang' masa dulu2.. miss london already ;)

Abid cute sangat! Aqil + Alia pun.. kt Buckingham Palace tu tengok tak guard formation?

sarahjiha said...

Yus kami pun ada gambar kat telepon yang sama latar belakang big ben...ha..ha..ha..

oldtown~Smell the Roses said...

comelnya Abid!ikut muka sape ek?time tidur, mata mcm abg dia..

Cantik Alya pakai jaket tu!nampak comel + rasa nak picit jek pipi dia!eaa..geram tul!!!And betullah kak, cantik sgt pemandangan London eye ngan awan-awan tu. Nampak country walaupun kat dlm bandar!hihi..tp bila mlm, strikingnya 'Mata London' tu.huhu...

Izariza said...

Salam kenal yus.. :)
Memang seronok menumpang cuci mata melihat rakaman keindahan dunia ciptaan Tuhan.

Saya juga ada rakan di Sheffield - berkelana seperti kamu, menemani suami untuk pengajian Doktor Falsafah.

Alex Lacey said...

comelnya Abid...geram kat pipi dia tu esp. time dia tido tu heeheh...Aqeel akak dan 5 bulan dah, suka makan tangan jugak...suka menyembur lagi...habis botak mak dia hahahaha....

pemandangan kat sana memang mendamaikan rasanya kan?

ayu_mkay said...

mak aiiii, nengok gambar abid & aqil tu mmg sah kembar seibu sebapa..hehehehe.

suasana kat sana cam tenang jerk kan yus, syiok jer tengok.

NBK466 said...

Betuah kanak2 kat sana kan?? Belum tumbuh gigi bukan dah buleh baca kitab (cam dlm pantun tuh) kecik2 dah leh jadi angkasawan.. he..he.he..

yus said...

mama sarah
takdelah cover banyak pun. lagipun ni dah second time ke London, tak excited mcm yg first dulu..hihi. Jalan kaki ajer tu, tak naik tube langsung...ponat yang amat...

baiti
masa kami sampai tu, guard tu tgh nak tukar shift kot...hihi

sarahjiha
agaknya semua pun mmg nak ambil gambar kat tempat tu kak, nampak dua2 kan...

nani
tak tahulah ikut muka saper, rasa lebih pada Aqil...

cantikkan awan tu..agaknya masa tu dah petang, tu yg nampak lagi cantik, kak yus takdelah pandai sgt ambil gambar sebenarnya..hihi

yus said...

izariza
salam kenal untuk anda juga...

siapa ekk kawan tu?? Mungkin saya kenal...

kak wan
Abid pun dah mula suka menyembur tu kak...ha'ah ekk, anak suka main buih n menyembur ni boleh buat rambut ibu dia botak ekk..alahai...

ayumk
hihihi..kembar seibu sebapa yer...betullah tu..hehe

nbk
hahaha...ketawa saya baca komen nbk ni, tapi betullah tu, tak pakai baju angkasawan tu kang..kesejukkan pulak dia...hihi

razlizahazleen said...

kak yus..saya curi lagi gmbr 3 beradik yg comel itu..heheh..penuhla koleksi aqil,alia dan abid kat saya..bas mcm transformer tu pon mcm bas express kat msia.dulu masa saya mula2 tgk bas tu,saya pun ckp macam kartun..kikik.

cikdinz said...

alahai...comelnye si abid nih.

yus said...

liza
amboi!amboi! cik adik sorang ni..asyik curik gambar ajer dia yer....hehe

kak yus dah lama tak balik Malaysia, dah lama juga tak naik bas di Malaysia, mcm tu gak rupanya ekk...tapi betul, macam kartun kan...kihkihkih

chedinz
saya memang comel uncle din..kuang kuang..kuang..haha

Zakiah said...

geram tengok abid dalam 'spacesuit' tuh.

Hah...alia ni kalau saya jumpa larrrr habis kena sakat dengan saya. Cheeky sungguh. tambah dengan winter jacket tuh.

Kak yus...geramnyer nak girl sorang!

yus said...

zakiah
hihi..kak yus doakan Rayyan dapat adik pompuan ehh...dah scan ke blom zakiah??...

Sikenit Comel-AminBakish said...

nampak Abid macam Aqil...

cumel2...

gambar pun lawo2..

D said...

memang satu family ni pandai posing!

yus said...

aminbakish
Aqil sejak berambut pendek ni memang nampak muak dia dan Abid ada iras

d
haha...sekali sekala apasalahnya kan..hehe

misazlissa said...

tgk muka abid tu cam muka Arissa plak. Yang cam Arissa tu tang pipi yg labuh tu..heheh. Cutenye dia pakai baju angkasawan tu..

Leeds Al-Malique said...

comel2 anak akak!

dan gambar2 london tu buat saye teruja sgt nak g sane :D

kakLuna said...

kdg2 sy selalu konpius antara kakYus dgn kak Ajzie..hehe..ntah apa2 kan?..masuk blog kakYus, tp terpikir kakAjzie..masuk blog kakAjzie, terpikir kakYus..

maybe sbb nama anak sama kot?

comel anak2 kakYus,ari ni 1st time sy klik gambo2 bg besar..ha..mmg jelas dan terang tgk muka akak dgn anak2..

Ummi nya comel..patut ar anaknya pun comel..

baju Abid tu ala2 teletubbies pulak.. :))

13may said...

whahahahah.....syoknya:D

yus said...

misazlissa
bebudak waktu2 mcm ni memang nampak cute jer kan. Pipi labuh tu pun sama, waktu mcm ni mmg pipi diorang montel dan gebu, sedap di picit2..hehe

leeds
bila nak mai sini leeds?? tgh dlm proses kan? Apa2 pun kena tunggu majlis selesai dulu yer tak? Nanti bolehlah honeymoon kat London, tangkap gambar bebanyak tau masa tu..hehe

Luna
hihi...macam manalah boleh konpius ni Luna? Mungkin kami ni ada connection kot..hehe

Teletubbies?? Anak2 saya mmg suka kartun tu, yg kecik tu pun dah mula tunjuk minat..hehe

13may
:D

zino said...

memang comel si kecik tu hehe.. bas macam tu pun dah banyak kat malaysia ni.. agaknya manufacterer yg sama lah tu..

blackpurple said...

Alah..alah...comelnya Abid..

Sekali tengok macam teletubbies la.. he he he..

Kak Lady said...

Yus...comelnya dia...bulat je...yang gambar tu memang macam kata BP...macam teletubbies...hehehhe

Sastri said...

comelnyer anak2 Yus ni... ske tgk si Alia dalam stroller tu...

Sastri said...

erk... lupa lak nak habaq... baru jawab tag Yus ari tu... :D

yus said...

bro zino
agaknyalah kot..hehe

BP
lagi seorang ckp macam teletubbies...mana ada teletubbies warna biru??hehe

kak lady
errkk...teletubbies mmg comel..kan..kan..hehe

sastri
ada orang kata sbb ibu dia pun comeyy...hihi:D

Thanks berjawab juga tag itu yer..hehe