Tuesday, March 13, 2007

Tag lagi......


Gambar di atas takde kena mengena dengan tag yer. Kejap lagi baru akak jawab tag nko tu yer liza..hehe. Ini sebenarnya menu hujung minggu kami yang baru lepas. Takde koje lain aku ni, dok ambik gambar makanan yg aku masak, lepas tu letak kat sini. Sebenarnya saja nak mencuba edit gambar guna ps. Ini percubaan ke dua aku, yg pertama tak yah lah tayang kat sini. Dah berapa kali mencuba baru kini berjaya. Ajzie tahulah kan apa yg yus maksudkan..hehe

Ok...di bawah ni pula bagi menjawab tag razlizahazleen . Kena tayang desktop ler pulak.


Resolution : 1024 by 768 pixel (right clik/properties/setting)

Laptop, LCD or CRT monitor : CRT monitor

Been using this desktop since : 2 bulan lepas kot

Kaedah (bagi yg tak tau) : Hit “Print Scrn” di keyboard > Ctrl+c > Ctrl+v dalam paint/adobe photoshop..:)

Oklah, kena tag blogger lain ker? Takde pulak tetap syarat mcm tu kan liza. Jadi aku ambil keputusan tak mahu tag sesiapa lah. Takdelah tag ni jadi tag berantai....yer tak.

Sehingga di lain waktu...

21 comments:

Ajzie said...

Yus dah ok da...cuma kalau gambar besar2 sikit baru lagi cantik kot..or letak pic satu2 selepas buat editing. Huhuhu.. kalau free yg terlampau ler..hihi.. Ada dapat email Azi tak? Sajer jer tak de kerja namanya tuh..huhuhu

Sikenit Comel-AminBakish said...

saya ingatkan nak tag kak yus benda yang sama.. dan saya imagine ada gambar comel2 bertiga itu... dan rupanya betulll... :D

yus said...

ajzie,
haha...yus baru buka email tu bila ajzie beritahu, tak perasan sebenarnya, banyak sgt Inbox dlm email yus tu tak sempat bukak lg. Hehe...mmg takde kerja ajzie ni tau...tapi cantik...hihi. Yus masih belajar, nantilah kalau ada masa, yus buat lg....bebudak 3 org di rumah ni buat yus busy selalu...

aminbakish,
hihi...kira dah terjawab gak ler kan...

nak letak gambar saper lg kalau tak mereka bertiga tu...hehe

Sastri said...

err Yus, masak apa tu... (kepochi nyer nak tau kan? LOL) nampak menarik, pasti lazat kan? mmmm... comeynyer budak bertiga tu...

Honey MJ said...

jeles tengok org pandai ambik gambor nih...pastu reti susun2 gambor cam kat atas...

ayu_mkay said...

emmmm sedapnya roti sosej tu, bihun putih tu, nasi ayam lagi, telur goreng tu lagik.. mak aiiiii kemecer ler yus... nyum nyuuummmmm.

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

x abis lg tag kak yuss

yus said...

sastri
cubalah klik gambar tu bagi besar, boleh nampak jelas apa yus masak..hehe. takdelah sepandai sas...sebenarnya kat situ ada nasi ayam, bee hoon goreng putih, sosej goreng bersalut roti telur dan donut.

honey mj
errkk..saya takdelah pandai sgt, baru belajar2 gak ni dari ajzie..hihi

ayuMK
mana ada telur goreng kak...ada donut tapi akak tak sebut, ker tak nampak mcm donut gambar tu..hihi

zz
itulah tak habis2, tu yg tak nak tag sesaper, bg habis cepat...hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

amboiii sedapnye menu ujung minggu, mcm kat hotel pulak rupa dia...sonok yerrr wat mkn2 utk hubby and anak2 ni...kita ni bila nak dpt rasa suasana camtu...wuishhh, lap peluh kat muka ni skit, hehehehe....

yus said...

rafflesia merah
tak lama lagi dptlah merasa mcm tu kan kak. Yus ni duduk sini, mmg hari2 kena masak untuk suami dan anak2, kat luar tu bukan ada gerai makan mcm kat Malaysia..(sedih pulak), tu yg kecur tgk pizza dlm n3 akak dulu, pizza hutt sini tak halal, kena buat sendiri kalau nak makan, tapi malazz....hihi

akirasuri said...

kak!!
menu tu menyebabkan saya kelaparan..ha ha ha..

comel anak-anak akak..rasa nak gigit jek :D

13may said...

chewah chewah:D

Kak Lady said...

Yus kak lady kene tag jugak dgn Luna...tapi tak buat lagi....nantilah....

yus said...

akirasuri
suka2 ajer nak gigit anak orang tau....hihi

13may
mcm sama jer dgn tajuk n3 dlm blog nko ajer komen ni..hehe

kak lady
tulah kan kak, mcm ni punya tag pun ada..hihi, jawab kak jgn tak jawab...

Mama Sarah said...

hebat betul yus ni memasak dengan anak2 kecik!

Ayu said...

sedapnya makanan2 tu hehe lapo rasa nya.. :)

Yus, yus dgn Kak Asmah tu = biras ek? kite selalu berurusan dgn Kak Asmah sbb dia yg jaga urusan perkhidmatan kami :)

oldtown~Smell the Roses said...

Wah kak yus..dah pandai guna PS...nani baru nak blajar..takde masa lah!

p/s:bijak betul aqil!

yus said...

mama sarah
jangan tetipu pulak, itu menu utk dua hari, (Sabtu dan Ahad), biasa hujung minggu ada cik abang tolong tgk2 kan anak, rajin sikit masak, walaupun simple jer menunya, kalau hari biasa, kelam kabut jugak..hehe

ayu
Ha'ah biras, cubalah ayu tanya dia, kot2 kak Asmah lain karang, yus sejak duduk sini, adalah dua tiga kali ajer kot ckp dgn dia dlm telefon..hehe

nani
hehe..pun masih terkial2 nak belajar ni nani...dgn anak kecik ni, masa terhad sikit.

cikdinz said...

bila mau buat tag nih yus.
orang semua menunggu nih....

yus said...

cikdinz,
kan dah jawab tag tu...tag nya suruh tayang desktop ler. Nak tunggu apa lagi, dah terpampang rupa desktop saya tu..

NBK466 said...

Harap2 jgn ler yg ado TAG den dgn bondo nie...tak roti den nak menjawab eh...hu..hu..hu..