Thursday, December 6, 2007

Aksi comel Abid yg baru pandai jalan

video


Satu hari nanti kalau abid tengok video ni, gelak sendiri tak Abid?? Cute jer ibu tgk Abid jalan tu...sampai tergolek pun tak nangis, cuma ibu kena berhenti rakamkan aksi Abid sebab gabra bila tengok Abid dah tergolek tu...razzrazzrazzlollollol


Lagu ini khas untuk anak2 ibu, Aqil, Alia dan Abid....I'll stand by you song by Carrie Underwood

I’ll Stand By You

Oh, Why you look so sad?
Tears are in your eyes
Come on and come to me now
Don’t be ashamed to cry
Let me see you through
Cause I’ve seen the dark side too.
When the night falls on you
You don’t know what to do
Nothing you confess
could make me love you less

I’ll stand by you
I’ll stand by you
Won’t let nobody hurt you
I’ll stand by you

So,
If your mad, get mad
Don’t hold it all inside
Come on and talk to me now
But hey, what you’ve got to hide
I get angry too
But I’m a lot like you
When you’re standing at the crossroads
Don’t know which path to choose
Let me come along
Cause even if your wrong…

I’ll stand by you
I’ll stand by you
Won’t let nobody hurt you
I’ll stand by you
Take me in into your darkest hour
And I’ll never desert you
I’ll stand by you
And when,
When the night falls on you baby
Your feeling all alone
Walking on your own

I’ll stand by you
I’ll stand by you
Won’t let nobody hurt you
I’ll stand by you
Take me in into your darkest hour
And I’ll never desert you
I’ll stand by you
I’ll stand by you
Won’t let nobody hurt you
I’ll stand by you
Won’t let nobody hurt you
I’ll stand by you
I’ll stand by you
Won’t let nobody hurt you
I`ll stand by you


Tuesday, December 4, 2007

Selamat Hari Jadi Alia

2 Disember 2007 ulangtahun ke-3 kelahiran anak daraku yang manja Nur Alia Zafirah. Hari Sabtu tu, 1 Disember, ada kenduri di rumah Tok Mak. Dari pagi ibu memang sibuk membantu apa yang patut. Nantilah n3 pasal kenduri ni kena buat satu entri yang lain. Hari ni nak cerita pasal Alia jer kan..wink

Alia memang penghibur ibu dan abah. Dah banyak cakap sekarang, cuma pelat sikit. Kalau cakap apa-apa pun, belakang mesti ada kan..kan..biggrin. Alia takut cicak, semut, lalat, segala haiwan pun semua Alia takut. Kucing pun Alia takut. Sabar ajerlah..lol. Alia dah boleh tolong ibu serba sikit, tapi ada mood. Kalau mood baik, Alia dah boleh tolong tengok-tengokkan Abid, tolong ibu ambil barang dan angkat kain. Alia suka sangat mengadu, sikit2 mengadu. Lepas tu, sikit2 menangis, aduhh...lemas ibu kekadang tau..rolleyes.

Dalam usia 3 tahun, Alia masih pakai nappies. Hmmm...neutral bila nak pandai ni Alia. Ibu pun belum ajar Alia betul2 kan, macam mana nak pandai. Sebabnya Alia ni susah sikit ibu nak ajar, banyak songeh. Takpe, lepas ni kena pandai yer Alia...wink.

Malam itu, selepas kenduri rumah tok mak selesai, rupa-rupanya ada kejutan daripada mak anjang. Dia dah belikan kek harijadi untuk Alia. Ibu ucapkan terima kasih pada mak anjang. Alia pun bukan main suka lagi. Dikelilingi oleh sepupu-sepupu yang lain, kami sama-sama menyanyikan lagu hari jadi buat Alia. Semoga membesar menjadi anak yang baik dan berguna satu hari nanti yer Alia. Kami semua sayang kan Alia....wink

Alia sedang meniup lilin pada kek

Pandai ke potong kek tu Alia?mrgreen

Klip video yang sempat ibu rakam. Alia nampak gembira. Tapi di tengah2 tu ada wajah abang Aqil mengacau pulak...sabar ajerlah mad

Esok malamnya pulak, abah bawa kita semua makan di Jentayu. Alia bukannya seronok makan, tapi seronok bermain keretapi dan motor mainan di situ. Dan untuk semua, Alia hari ini dah berwajah baru. Taraaa.....

Pagi 2hb tu ibu dok memotong pendek rambut Alia. Ada cerita di sebaliknya, malu nak cerita redface ...huhu. Apa pun Alia tetap comeyy dan cute berambut pendek kan.

Dan akhir sekali, ibu tahu Alia paling suka dengan lagu Har Dil Jo Pyar Karega. Kalau abang Aqil bukak komputer, main games, Alia pulak mesti suruh ibu buka youtube untuk dengar lagu ni. Siap boleh menari macam Rani..huhu razz .Jadi, untuk Alia, blog ibu hari ni, lagu kegemaran Alia....biggrin

Happy Belated Birthday sekali lagi daripada,
Ibu, abah, Aqil dan Abid..