Monday, July 3, 2006

Demam Bola

Dari semalam bila saya baca blog kawan-kawan, ramai yang memberi serba sedikit ulasan mengenai bola. Antaranya blog ajzie, Dr Faez dan uDa. Saya takdelah nak bercerita pasal bola, tapi nak cerita penangan kekalahan team favorite kami agaknya. Suami saya memang penyokong kuat Argentina. Bila Argentina kalah...rasa frust aje. Lepas tu, sebab konon duduk England, sokonglah England pulak kan. Tup2 England kalah gak. Sedih jer. Tapi terubat sikit perasaan bila Brazil kalah. Memang tak sokong Brazil sebab dah banyak kali diorang ni menang. Bagilah can pasukan lain pulak...heheh.
Tapi, yang peliknya, kami dua orang ni, lepas jer tgk aksi2 perlawanan tu, semua terus tak sihat. Saya dengan tak sedap perut. Asyik meragam jer. Cik abang pulak, sakit2 badan. Kata dia masuk angin. Lemah jer. Alih2 tengok pagi ni, terus seram sejuk. Demam. Kesian pulak dia. Kata dia sebab berkipas. Yelah..dah lama tak berkipas, asyik pasang heater jer. Tapi sekarang ni, cuaca kat sini panas bebenor. Tak tahan saya. Tu yang tidur malam asyik nak berkipas jer. Cik abang pulak, tak tahulah..takut kipas ker apa. Sibuk sakit badan. Ker sebab bola....hahaha. Demam bola yer bang. Yelah...semua yang di harapkan menang dah kalah....hihi.
Harap-harap demam tu cepatlah kebah. Kesian ibu tengok. Cuaca sekarang ni tak menentu. Dua tiga hari ni memang panas. Kang kejap lagi sejuk balik. Anak2 tidur pun berpeluh2. Bau semacam je bila bangun pagi. Tapi nasib baik diorang tak demam sekali ikut abah dia. Kalau tak pening gak kepala saya. Asyik merengek jerlah jawabnya.
Berharap German jumpa France di perlawanan akhir...dan France menang. Kalau tak menjadi gak tekaan ni, lagi demam agaknya..hahahahah.

20 comments:

Wilhelm~Achtzehn said...

Org pertama komen..hihihi Alah yus kira2 nya citer pasal bola gak lah..hihihi. Semua deman bola ker? Mudah2an bola cepat abis lah eik. Final games 9 Juli. Germany lwn France. Germany kalah. Suka2 hati aje jadi nujum. Mlm tak pakai kipas tak leh tahan ker? Tak elok gak sebenarnya. Kalau pakai jgn dok tala aje kipas tuh kat anak2 tau. Arahkan ke diding aje. Cukup ler rasa tempias2 nye. Kami kat sini tak pakai kipas. Buka tingkap aje.

Kak Lady said...

Yus...ni baru betul-betul DEMAM BOLA...heheheh...

Frust jugakkan England kalah....permainan diorang pun teruk...

Sastri said...

err... sas mengharapkan germany menang.... :-)

yus said...

ajzie,
heheh...tak boleh lepas lak cerita pasal bola sbb musim bola kan.

Kipas tu dah arahkan ke dinding dah. Kalau setakat bukak tingkap jer tak jln sbb tingkap bukan boleh bukak besar pun. Bahagian atas jer boleh bukak...huhu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kak Lady,
Tulah..kak, sungguh demam bola..hihi. England main memang agak teruk. Tapi salute pada Owen Hagreaves masa quater final tu, dia main bersungguh2. Boring dgn Frank Lampard..semua tak menjadi...hampeh tul.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sastri,
Tak kisah...yus pun mula ingat nak sokong germany, tapi sbb dia yg menyebabkan Argentina terkeluar...kansel...boleh tak?? hahaha

Wilhelm~Achtzehn said...

Kami buka tingkap atas dan bawah. kalau tang atas aje mmg tak jalan dah.

yus said...

ajzie,
kalau tingkap bawah boleh bukak kat rumah ni..dah lama bukak...hihi. Masalahnya tak boleh...tak de tempat nak bukak pon...huhu..kesian tul.

Zakiah said...

la dah bday dad demam ker???

Takper kak yus, ada sket kelainan nyer betul tak. Tetiap tahun tengok brasil ajerk...kasik ler chance orang lain nak masuk final.

Izhal said...

tu bukan demam bola... tu deman manja tu heheh ;)

Lan Rambai said...

Go germany Go.. byk rupanya blog surirumah yang kaki bola ekekeke.

marlinabaharom said...

tak per yus.. next week WC abis.. maka habis lah segala demam demam semuanya..

MAMARISYIA said...

MR pun frust England kalah!!tak pe kita tengok Perancis plak!!!harap2 menang lah....

NBK466 said...

Walaupun tak 'demam' tapi sedih England kalah...cian Backham tak dpt mengakhiri kemarau 40 tahun WC terlepas dari tangan England...

Sastri said...

uit... sbb dia kalahkan argentina teruih takmo sokong kaa??? LOL...

yus said...

zakiah,
tulah kan....bagi pasukan lain lak menang...balik2 Brazil jer bosan gak.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
izhal,
demam manja pun orait apa. Nak manja ngan sape lagi kalau tak keluarga sendiri..hihi.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
lan rambai,
layan bola sekali-sekala best gak....go France go..hehe
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MB,
tulah...tapi kalau dah habis karang ada mcm satu benda lak yg hilang..hihi.

yus said...

MR,
Yea...go Perancis go
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nbk,
memang sedih...tak sesedih masa Argentina kalah...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sastri,
sebenarnya sbb cik abang tak nak sokong german..dia geram gila Argentina kalah...jadi isteri kena ikutlah kan...heheh

gitartong said...

ada nujum tak kat sini? siapa pergi final? haha!

Syikin said...

batu tau german dah kalah..tumpang simpati gak

Izhal said...

heheh... sakit dah lutut saya layan world cup ni...

ps-lupa,ucapkan happy birthday kepada En. Shahruddin Md.Zin ne ;)

ontahsapo said...

maafla germany dha takder harapan, kalau nak jumpa france kat tempat ke 3 ke 4 boleh la kut...hehehhe

yus said...

cikgu gitar,
mana ada nujum...susah nak teka kan....mcm smlm...tup2 Italy menang.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kak Syikin,
Yea...german dah kalah dulu, ada can ler France menang..hehe
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
izhal,
sampai sakit lutut...main sekali ker..heheh

TQ...from En. Din
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ontahsapo,
jgnlah gitu...saya tahu en. os kita tak sokong France...saya nak France masuk final gak....