Tuesday, July 25, 2006

Malazzzz

Takde mood pulak tgk blog dua tiga hari ni. Malasnya....Menjengah juga ke blog kawan2, tapi tak se'excited' selalu. Mood malas saya dah datang, di tambah perut ni rasa makin berat, nak relax jer rasa. Cam mana tu????

Fikiran pun tak menentu. Sabtu lepas ada kenduri Aqiqah di rumah kawan di Sheffield ni. Ada dua keluarga yang baru menerima cahayamata baru. Seronok di sana...tapi, saya tersentuh bila di tanya oleh mak seorang kawan ni,

" Yang pompuan ni bersalin sini jugak ker?"( merujuk kepada Alia)
" Ha'ah mak cik".
"Mak datang lah ye masa tu?"
" Err...tak de pun mak cik, semua buat sendiri."
" Abih yang ke tiga ni, saper datang?"
" Takde jugak rasanya, sendiri jugaklah."....

Balik rumah, lepas solat, relax2 jap...... tanya kat hubby,

" Cam mana nanti ek bang ibu nak bersalin ni? Ok ker bebudak ni??"
Tetiba.....meleleh balik air mata...teringat kata2 mak cik tu. Esoknya, pagi2 telefon mak.....pujuk lagi.....jawapan tetap sama.............hua..hua... Malas nak pikir dah.
Saja nak kongsi di sini, gambar2 Aqil dan Alia bermain di belakang rumah. Panas2 ni memang seronok diorang bermain.



Aqil bersama slidenya n Alia bersama kudanya Posted by Picasa


Seronoknya main nampak Posted by Picasa



Kutip apa tu Aqil?? Posted by Picasa



Sampai terpejam mata tu Alia....haha Posted by Picasa

22 comments:

akimanikki said...

tu gambar kawasan kediaman sekarang ke?
luasnya lama permainan, kat sini tak mungkin dapat sewa rumah yg ada halaman sebegitu, semuanya sempit macam sarang arnab,

moga tenang menyambut kelahiran yang baru, jangan risau-risau.

Mama Sarah said...

kalau lah dekat, boleh je hantar anak2 ke rumah kami ni ha. tak pun, boleh je nak tolong hantar2 lauk pauk.

suka tengok 'ramos' alia. bukan main lagi!

kakZ said...

sabar ye yus...maaf dulu akak tanya bila yus nak balik. Insyaallah akan ada 'kekuatan' yang diberiNYA nanti. ceria selalu...

ibuVouge said...

jgn la sedih yus.
kalau yg dulu yus tabah..insyaALLAH yus akan lebih tabah yg ini
sbb lady always have will power..

ontahsapo said...

seronotnyer main...

NBK466 said...

Tabahkan hati Yus... mmg org p'puan agak ober sensitip masa2 begini..apatah lagi berjauhan dgn keluarga..

Insyallah & didoakan Yus, hubby & anak2 KUAT pada masa2 mencabar nie..

ayu_mkay said...

tak mo lah sedih2 ibu... kang baby jd penyedih gak tau! hubby & anak2 yg lain ada.. mrklah kekuatan kita.. tapi sedih gakkan time camtu jauh dr mak.. maaaaakkkk nk balikkk.. hehehe. bykkan sabar ye yus..

bAiTi said...

k.yus,
i hope that you will be strong. hmm, sedih jugak bila k.yus cerita cam tu.

xpe, insya Allah k.yus kuat semangat kan? hubby + anak2 pun sure akn bg semangat jugak. byk2 b'sabar yer. byk2 doa, may Allah ease everything for u + the whole family.

insya Allah, bila kita 'berserah', Allah will grant us with unexpected miracles.

be strong ibu!!! ;)

yus said...

akimanikki

Terima Kasih. Ha'ah laman kat belakang rumah skrg lah tu.

mama sarah

Terima kasih. kat sini pun ramai yang menawarkan diri, cuma kitalah kan..rasa tak selesa gak nak susahkan orang. Satu lagi takut bebudak tu tak serasi, tertutamanya Alia yg takut orang tu.

kakZ

Takpe kak. Yus ni jer kadang terover sensitif. InsyaAllah akan di permudahkan nanti.

IV

TQ. Biasalah iv selagi belum sampai masa tu, selagi tulah kita dok terfikir. InsyaAllah...yus akan tabahkan hati.

yus said...

OS

Diorang tu memang suka main kat luar tu..hehe

nbk

Terima kasih atas doa itu. InsyaAllah....semoga semuanya akan dipermudahkan nanti.

ayuMK

Takdelah sedih sgt, sikit2 jer. Takut gak kan anak kuar muka sedih...anyway thanks.

baiTi

Thank you. InsyaAllah akan di permudahkan di samping doa dari semua ni.

blackpurple said...

Eh...ingatkan kat Pt Jawa jer ada ampai atau sampiran macam tu..kat UK pun rupanya ada ekk...hehehe

FaEzHussain said...

Yus, sabar la bebyk.
insyaAllah dipermudahkanNya. byk2 doa yer.
lama dah darwish terperap kat rumah. ingat nanti bila dah menganggur balik, boleh la gi lepak rumah yus jap, bg bebudak ni main.
skarang ni menghitung hari2 terakhir keje.

ni tgh on call tapi patient tgh mkn plak.......

yus said...

BP

Alah..kat mana2 pun boleh buat ampaian tu, kalau ada tempatnya...hehe. Musim panas ni, bolehlah sidai kain kat luar, cuba time sejuk karang, penuh kain kat dlm rumah, sangkut kat heater jer...hehe.

Kak Faez

InsyaAllah kak...terima kasih. yus ni terkadang sensitif sikit kalau org dok tanya saper nak datang...maklumlah takde yg nak datang...hehe. Bila habis keje kak??....bila nak angkat barang ek?? Tgh bulan 8 ker??

Rontol said...

alo2...pekabo org sheffield ehehe
sheffield united pecite??

Izhal said...

Ya-ALlah ya tuhanku, selamatkanlah kelahiran sorang lagi hambaMu ke dunia ini... AMIN...

ps-nanti 3 orang le main slide comel tu ya... heheh...

uDA said...

takpe yus. mudah mudahan Allah akan permudahkan urusan yus melahirkan baby ketiga ni nanti. jangan risau2 ok. :-)

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

alahaiii....x poo...kuatkan semangatttt....idup di perantauan cam gitu lerrr...

Wilhelm~Achtzehn said...

Yus, jgn ler sedih eik. Mcam MamaSarah gak, kalau rumah kita dekat nak aje ajzie jaga kan anak2 yus.. sure Alya & Ammar un suka coz ada kawan...Tabah yea..

yus said...

rontol

Khabar baik...terima kasih atas kunjungan kemari.

izhal

Terima kasih....Amin!!!

uda, zz n ajzie

Terima kasih bebanyak. Yus ok...cuma biasalah kan...sekali sekala terusik gak perasaan. Moga2 doa dari kawan2 bloggers sekalian, akan di permudahkan segala urusan nanti.

sarahjiha said...

Apa hal orang sheffield... ni semua tengah layan hindustan..

Lan Rambai said...

Awak ni dah berapa lama kat sana ek dan berapa lama lagi terpaksa tinggal kat sana? Rasa macam dah lama dan akan lama lagi jer... anyways... semoga tabah!

yus said...

sarahjiha

sekali sekala layan hindustan kak...hehe

lan rambai

bulan depan genap 3 tahun di sini, tak pernah balik pun....dan tahun depan bulan 3 baru laa boleh balik..itu paling cepatlah...doakan yer...harap2 dapat balik tahun depan.