Wednesday, July 5, 2006

Satu kejutan lagi

Sebenarnya lagi malam tadi lepas habis jer perlawanan German dengan Italy tu, saya ingat nak update blog ni. Tapi tak dayalah. Kepala saya ni berdenyut jer...macam di cucuk-cucuk. Lepas tu dok terfikir, mesti Puan Ajzie kita dah beri ulasan pasal ni. Sebelum tidur tu, sempat lagi buka blog dia, tengok..ha betul pun. Heheh..cuma tak sempat beri komen apa. Sakit kepala woooo.

Saya bukanlah sakit kepala sebab German kalah pada Italy. Lagi saya suka pun. Memang satu kejutan sekali lagi.Cik abang saya paling happy, sebab German kalah siang2...ingat nak suruh dia kalah masa final, alih2 semi final dah kalah. Nasib diorang lah kan. Tapi, memang dua2 pasukan ni semalam main dengan baik. Seronok jer tengok dalam kepala saya pening-pening tu. Tahniah buat Italy.....diorang memang main best. German pun best gak, tapi, mungkin bukan nasib diorang masuk final kan, terpaksa tunduk pada Italy 2-0. Macam kata Puan Ajzie, penyokong German memang patut di beri pujian. Tetap beri semangat walaupun dah kalah.....semangat kesukanan yang tinggi.
Berbalik pada sakit kepala saya, sebenarnya menjangkit dari cik abang saya ni. Saya pun dah terjangkit demam sikit2. Ni pun masih berdenyut-denyut, cuma perasaan nak update blog ni tinggi sebab ada yang dah tinggal komen pada entri lepas mengenai kekalahan German....hahah. Hari ni, Portugal lawan France, saya masih berharap France menang. Sebabnya saya tak nak Portugal masuk Final....menci diaorang kalahkan England hari tu....hehe. Tapi, kalau diorang masuk gak...saya sokong Italy lah lepas ni. Yang penting...tak mau Portugal menang.
Aduh!! Kepala ni sakit lagi. Nasib saya dah tak kerja pagi. Dah tak larat nak angkat vacuum pagi-pagi, jadi cleaner. Perut saya pun dah makin besar. Takut tersandung kat mana2 kang..mau naya jer kan. Memang dah niat awal bulan 7 berhentilah saya. Yang saya tension sikit tu, berhenti jer saya, semua kengkawan kat tempat kerja dapat t-shirt kerjalak. Selama ni takdelah t-shirt untuk cleaner ni, pakai baju sendiri jer. Alih-alih saya berhenti, ada t-shirt lak. Bukanlah suka noo pun nak pakai t-shirt cleaner ni kan...lengan pendek pun. Mungkin ada yang lengan panjang kot. Tapi, naklah jugak simpan kan, sebab dah dapat, kalau berhenti bukan pulang balik pun. T-shirt free kan..saper tak nak...hehe. Cantik pulak tu.
Aahh nasib saya lah. Yang penting, memang dah tak larat nak buat kerja2 tu semua. Dah masuk 5 bulan pregnant ni. Kalau setakat kerja kat office, macam dulu2 cuma perah otak dan guna jari-jemari jer buat kerja..oklah boleh tahan sampai 9 bulan. Ini...kerja guna tenaga, naik tangga turun tangga....sakit pinggang omaks.
Oklah. Nak berehat. Pening lagi ni.Hahah.....sempat lagi berblog ye. Salam untuk semua.

25 comments:

Wilhelm~Achtzehn said...

hihihi. ajzie pun nak tshirt free. tp tak dapat2. Tunggu gak TCom. syarikat telephone kat sini yg sponser w/cup kasi..hampehhhhhh. mana tak nya.. bil talipon kami tak pernah cecah 20Euro. Bayar sewa bulan aje. Coz kami talipon Msia pakai Voip..FOC u..hihih.

Kesian Sue sakit kepala. Dah jumpa Dr. lum? Take Care yea.

Ayu said...

dah baik ke sakit kepala tuh? take care.. memula ingatkan yus sakit kepala sbb germany kalah hehehe

apapun.. semoga dilindungi Allah sentiasa

ontahsapo said...

sakit kepala sebab asik tukar tukar team ni...cuba sokong jer germany tu walau dah kalah...

yus said...

Ajzie,
bilalak yus tukar nama jd sue ni??hehehe....ok dah sikit lps rehat 2 jam ni.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ayu,
ok sikit dah. TQ.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ontahsapo,
wahai en.OS. Bila masa saya sokong germany ni, cuba baca balik entri saya, kan saya nak France menang. Cik abang saya bengang sbb Argentina kalah.....german nya pasallah....memang suka diorang tak masuk final.

Raiedzall said...

T shirt kat tempat keje saya kena bayar 8 pound, tak best pulak tu, nipis dan warna hijau :(

bAiTi said...

k.yus,

congrats on ur 3rd pregnancy! si adik tu umur dia berapa? cute sgt!! rambut kerinting sgt2.

jaga diri bebaik yer. expected due date bila?

NBK466 said...

1st time dengar sakit kepala buleh berjangkit...kutu kepala buleh ler..he..he..he..

yus said...

raiedzall,
kena bayar ker?? Rasa diorang kat tempat keje saya tak kena pun bayar. Tempat husband kerja pun dapat free jer..dua lagi
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
baiti,
TQ. Si adik tu dah setahun 7 bulan. Yg ni due 18/11 ni..InsyaAllah.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nbk,
Yg menjangkit tu bukan sakit kepalanya lah...demamnya. So, bila badan dah tak sedap, kepala pun mulalah sakit kan. Dah lg semalam sebenarnya. Tapi, ni dah ok sikit alhamdulillah.

Kak Lady said...

Yus...hangat betul topik world cup ni ye...anak kak lady yang dua orang ni bukan main lagi memberi ulasan masing-masing...tapi yang diorang dah slow sikit bila England & Brazil dah kalah...

Sekarang ni diorang asyik bertekak pulak pasal kes Rooney kene buang padang...sorang sokong C.Ronaldo...sorang sokong Rooney...hangat betul...

blackpurple said...

Oooo...ingatkan tak suka Portugal menang sebab bencikan Alfonso AlBuqurque (Ejaan tu macam tak betul jer....hehehe)

Blogging kekadang menghilangkan pening, kekadang menambahkan pening !

Sastri said...

isk isk... take care tau yus...

PuteriSatu said...

1st time visit blog nih...salam perkenalan... cutenya hero & heroin nih..! tahniah family yang bahagia...

Anonymous said...

hello my dear friends, lama tak sembang2 dgn kau...dok jauh2 dari parents & sedara mara tu jaga diri baik2 k...

Syikin said...

heeh..france menang yus. zidane yg golkan bolakan?

yus said...

Kak Lady,
kalau paper kat sini mmg hangat pasal topic rooney kena buang padang tu.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
BP,
Blogging juga adakalanya menghiburkan dan adakalanya menyedihkan..kan..kan..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sastri,
thanks.

yus said...

puterisatu,
salam kenal juga dari saya. selalulah jenguk kemari yea.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
anony,
siapa ni ek?? Yan ker? InsyaAllah....kami saling menjaga diri masing2.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kak Syikin,
Ha'ah..france menang. Zidane golkan..tapi melalui sepakan penalti. Kira oraitlah....kan.

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

tahniahhh...dah lima bulan pregnant yer..ank sulong ker...jaga diri elok...
>dh 5 bln pun..ader pening ;g erk..aduiii

yus said...

zz,
erk....apalak anak sulung. Dah no 3 lah zz oi. Dah tua gak saya ni....hahah. Gambar anak2 saya terpampang kat dpn tu..

Mama Sarah said...

yus, ajarlah aqil and alia picit kepala mamanya. senang bila sakit pening nanti dah ada tukang urut

:)

sarahjiha said...

Yus..
kalau tak ilang pening tu pergi le sale kat J28 ..ada le juga penghilang duka...

Mama Sarah said...

sarahjiha, ada sale kat j28 ke?

j28 of M1 kan? alamak... kenapa tiba2 rasa gatal tangan ni?

Zakiah said...

take care kak yus. Banyakkan berehat...nanti give birth kat UK ler yerk. Dah sediakan nama baby ker??

yus said...

MS,
aqil n alia tu, memang sibuk nak tolong urut, tapi tak rasa apa pun..heheh
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
sarahjiha,
kak..sale kat J28?? Sampai bila tu ek?? Tapi, takut makin pening lak...terkuar duit banyak noo nnti..hahah
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
MS,
Tgn gatal tu nak kuar duit lah tu. Kena pegi ni..hihi.
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
zakiah,
TQ, ha'ah..InsyaAllah yg ni pun lahir di sini. Nama..dah ada dah..lama dah ada, tapi tunggu...

ibuVouge said...

wah dah 5 bulan..best yus dah nak tiga , iv baru dua
jaga diri ye

yus said...

iv,
Terima kasih..hihi.