Monday, January 8, 2007

"Sipapepier"

Dalam bilik tidur sedang berehat2 bersama-sama Aqil, Alia dan Abid. Hubby dalam bilik komputer......

Aqil:Ibu...Aqil do magic.Looks.....it's sipapepier ibu. (sambil menyorokkan puting adiknya Abid di bawah kain lampin )
Aku: What??(Kompius)
Aqil:Ibu sipapepier!!!
Aku: Yelah (tak perhatikan dia sangat sambil menyusukan Abid)
Aqil: Look ibu...Aqil sipapepier (sambil menutup seluruh muka dia dengan kain tu pulak)
Aku:Aqil cakap apa ni?(makin kompius)
Aqil:Aqil sipapepier ibu! (muka dia masih bertutup dgn kain lampin adik dia tu)
Aku: (Termenung kejap) Ooooo...disappeared ker?

Kuang..kuang..kuang....aku gelak sakan lepas tu, abah dia dalam bilik komputer pun join sama gelak. Selang beberapa minit....

Aqil: Abah...you sipapepier, Aqil count
Abah: Ok
Aku:Aqil nak main hide and seek eh??
Aqil: Yess...abah come on you hiding abah...

Abah pun menyoroklah. Lepas kira sampai 10, Aqil mula mencari abahnya.

Aqil: I found you!!! (Sambil menunjuk ke tingkat bawah dari atas)
Aku: Where's abah Aqil?
Aqil: Over there, under the coat!!( Dia menunjuk lagi ke tingkat bawah di tempat kami sangkut jaket dan kot)

Aku pun cepat2 tengok betul ker abah dia di situ. Lepas jer aku tengok terus gelak sakan. Cubalah korang semua tengok sama....

(gambar pandangan dari atas tempat Aqil berdiri sambil tunjuk kata abah dia di situ)


Boleh ker abah dia sembunyi dalam baju2 yang tergantung ni........wakaka

Abah dia yang menyorok kat dalam bilik air pun gelak sakan, terus keluar dari situ.Bila nampak abah dia keluar, Si Aqil boleh pulak kata lagi......

Yeah!!! I found you!!

Dan semalam, kami ke rumah kawan dengan berjalan kaki. Dalam perjalanan tu, sempat ambil gambar aksi2 Aqil dan Alia.





Hai!! Mereka berdua ni, memang macam2 kerenah. Buat kami tergelak jer kadang tu....hihi

11 comments:

ontahsapo said...

kalau abahnya kurus, boleh la...

desilza said...

aqil, ur abah under the coat? uncle sure ur abah used doraemon's torchlight! hehehehe... ur abah become bigger or smaller after 4 years?

happyirfa said...

kelakolah 'sipapepier'tu..tp dah agak dah dia nak cakap'disappeared'..he he .
seronok dg keltah anak2kan walaupun kdg mencabar kesabaran bila time kita penat''

oldtown~Smell the Roses said...

hehhe..smart boy!pandai sungguh!teringin nak dgr dia ckp. mesti syok!

cantik langit biru tu kan?

Kaklong said...

salam,

baru ari ni boleh komen, 2 entries lps takat baca aje, tp tak dpt nak tinggalkan komen masa tu. kejar masa.

adatlah yus, sesekali geram ngan pasangan ni. :D. tp yg penting baik balik lepas tukan..ni perencah kebahagiaan rumahtangga gak.

kopi? mmg feveret sekeluarga, alia pun minum. ngeh ngeh ngeh..kiranya semua jenis air kami bantai aje :D

amboi..dah abih pantang jenjalan malam2 ya ..report kat mak nanti hehe

biasalah anak kalau masih pelat lagi tu..si alia, baru2 ni sebut "kika but...kika but" jenuh akak nak pahamkan, hinggalah dia tunjukkan sikat rambut, fuh..

Zakiah said...

hihih kelakar la aqil. Pelat omputih. Kikikiki. mana dia dapat idea bapak dier nyorok bawah coat tuh.

yus said...

OS,
kurus mcm mana pun tak akan boleh nyorok bawah tu, sbb kat bawah tu ada tempat letak kasut pulak..haha

desilza,
hihi....my abah maintain uncle azlis..hehe

yus said...

irfa,
mmg kelakar, saya yg mendengar ni lagi rasa kelakar..hihi

nani,
dia sebenarnya dah berapa kali pusing2 carik abah dia tak jumpa, tetiba2 cakap kat situ, lagi satu dia penakut, kat tempat gelap tak nak pegi..hihi

Cantik ker gambar langitu tu..hehe

kak long,
alia pun minum kopi ker??hehe
baru lepas pantang tak leh jln mlm2 yer kak...hihi, sini pukul 4 petang pun dah gelap skrg ni kak...

zakiah,
tak tahulah mcm mana dia boleh kata abah dia bawah tu..saya pun kompius..huhu

Ajzie said...

Yus gelak lah azi baca N3 Yus kali nih. Tapikan Yus rasa mcm boleh gak kot Din menyorok dalan jaket2 tuh...

Hihi jgn mare eik Din..Nanti kena jual.

blackpurple said...

He he he.Lawak la...

Moralnya, jangan gantung baju kat dinding tangga, :D

yus said...

ajzie,
hehe....boleh yer??..hihi

BP,
tp tu mmg tempat gantung 'coat' atau jaket sebelum kuar rumah, sejuk kat luar tu....