Saturday, January 20, 2007

Jalan-Jalan Sheffield - part 2

Dua tiga hari ni aku tak berapa sihat sangat, selsema sikit di campur dengan aku ada perkara baru yg aku sibuk nak belajar dan buat, jadi takde mood sangat nak update cerita bergambar ni cepat2. Macam dan nak basi pulak cerita ni ekk, tapi sebab aku dah janji nak sambung, maka aku teruskanler. Lagipun, gambar2 ni tak basi kan....

Hari itu, kami jalan2 makan angin aje. Dalam sejuk2 tu, nak makan angin lagi ekk...anak2 pun dah lama tak berjalan2, tu yg seronok tu. Satu sebab lagi, tahun ni InsyaAllah tahun terakhir kami di sini, dah nak habis ni pun tak banyak gambar di Sheffield yang kami ambil, tu yang kengkonon jalan2 makan angin sambil ambil gambar. Bolehlah anda semua tumpang sekali menjamu mata kan....

Yea!!! Kami Di Sheffield City Centre (erkk apasal muka monyok jer...hihi)

Dalam kawasan Sheffield Fountain Park (menurut mdh) tapi bila aku check balik ini rupanya Sheffield Town Hall Garden

Pandangan dari tengah

Dari sudut yang lain, boleh nampak kedua2 bangunan dlm gambar yg sebelumnyakan...

Tiga beranak depan air pancut

Ada hati nak main air sejuk2 tu..hihi

Bersama bola air berdekatan pintu masuk ke Winter Garden

Hooray!!!

Lagi..bersama bola air yg paling besar

Dalam Winter Garden Sheffield

Yea!!....dapat botol..haus ni

Tiga beranak tgh jakun tgk benda alah ni...di perbuat daripada sudu2, garpu dan pisau besi tu. Ni dalam kawasan Millenium Galleries Sheffield, berdepan dengan Metalwork Gallery kalau tak silaplah..

Town Hall Sheffield

Oklah..rasanya cukuplah di sini. Nak letak semua gambar yg aku ambil hari tu, ada yang tak muat nanti....hehe. Penat jugalah aku berjalan hari tu.Nasib Abid tak meragam, senyap aje dia , dari mula naik bas tidur ajer. Dah nak balik tu baru merengek2 sikit. Balik dalam bas rasa letih, tapi Aqil dengan Alia dok bising sambil bermain2 dengan pedang star wars yang aku beli. Masa nak tunggu bas pun punyalah kecoh, sebab pedang tu berbunyi2 macam dlm cerita star wars tu....adeii saper suruh beli tadi kan....tapi aku yg berkenan mulanya dengar bunyi benda alah tu, rege pun £1 jer. Kena tahanlah sendiri.....

17 comments:

Ajzie said...

Seronok jalan2.. Tak de picture pedang Star Wars ker? Kami pengemar cerita2 Star Wars, siap ada koleksi buku tau..tp pedang tak de lah..

p.s
mdh tuh En Din eik? kih kih kih

kaklong said...

salam,

yus..anak2 riuh dlm bas tu depa tak tegur ke? kalau tak, sib baiklahkan..

dah tahun akhir dah? kejap pulak rasanyakan..

blackpurple said...

Bertuah dapat berjalan-jalan. Kami ni dapat tengok gambor aje la.. he he...

13may said...

ish! saya pun cam rasa jakun saja bila tengok gambaq benda alah yg dibuat dari garfu, sudu semua tuh...

sempoi betoi!

Leeds Al-Malique said...

seronoknye jalan jalan..
cantek cantek semua gambar..

bola air? camne bola air tu kak..

ehhehe..

oldtown~Smell the Roses said...

Sheffield memang cantik! murahnya pedang star wars tu..takdpt arga tu kalo kat sini. heheh!

kakLuna said...

a'ah..kalau saya pun jakun gak mcm 13May..maklum la..mende2 ni mana la ada kat mesia nih.. :P

cikdinz said...

dasat gak tempat tu yeik.....

Mama Sarah said...

yus, sempat ke kita nak visit ke Sheffield tempat Yus ni? bila agaknya nih???????

Water fountain dan bebola tu macam sama dng Coventry. Cuma Sheffield lagi cantik lah.

p/s: Sheffield nampak bersih semacam lah!

Kak Lady said...

Yus...okaylah tu...cantik2 gambar...terutama gambar2 bangunan & bola air tu...

Tak rasa basi pun...kalau basi pun paling2 sakit perut...hehehehe

Bunga Rampai said...

Salam Yus,

Wah, Abid dah besar. Cubit sayang Abid untuk saya, juga abang dan kakaknya, boleh? :)

Cantik gambar-gambar tu...

Salam Maal hijrah 1428.

kakZ said...

ni boleh kata honeymoon pas bersalin ni.

NBK466 said...

Tgh bayangkan kat mana tempat2 nie...maybe last time den tinggalkan kampung halaman tempat2 nie belum wujud agaknyer....hu..hu..hu..

cikdinz said...

takde input lagi kaaa....yus....
letaklah lagi gambor.....

yus said...

ajzie,
picture pedang star wars tak sempat amiklah..hehe, dah kena sorokkan sbb Alia tu dia buat ketuk kepala adik dia, sabar ajerlah...

mdh tu En Din ler, saper lagi..kihkihkih

kaklong syikin,
takdelah, depa ok...lagipun takdelah kecoh sgt sebenarnya, bila Aqil mula nak buat perangai aje, abah dia dah cubit...hehe

Ha'ah InsyaAllah ini tahun akhir

BP,
Ini pun rezeki dariNya kami dapat ke mari, alhamdulillah....yg kat Malaysia tu pun banyak lagi yg tak pernah pergi

13may,
haha, benda alah tu boleh bergerak2 tau kat kepala dia, siap bunyi2 sikit...hehe

leeds,
bola tu ada air mengalir melaluinya, bila sentuh kat bola tu rasalah air tu mengalir, tgk dekat2 baru nampa air tu, sbb bola tu warna dia mcm tu kan, dlm gambar tak nampak

yus said...

Nani,
tu bukan pedang star wars or yg macam advertise kat tv tu, ni mmg cikai punya, hehe...asal ada bunyi, kih kih kih

Luna,
biasa aje sebenarnya benda tu, rasa org kita pun boleh buat, cuma tak nak tunjuk skill jer

cikdinz,
dasat???.....ada2 jer cikdinz ni, erkk...nama hubby saya pun Din...hehe

mamasarah,
kat Coventry pun ada mcm tu ker?? Yus pun tak pernah sampai sana..hehe
Bersih ker Sheffield, entah lak ekk, ada gak tempat yg kotor rasanya.
Marilah ke mari, kami InsyaAllah lambat2 sampai bulan Jun di sini, tak tahu nak ckp sebenarnya, tgk kerja suami mcm mana...

kak Lady,
hehe...

yus said...

Bunga Rampai,
Salam Maal Hijrah...
Terima Kasih, takdelah pandai ambil gambar sebenarnya

kakZ,
hehe..mana pulak honeymoon kak..dgn bawak 3 kanak2 bersama tu, kecoh jer tgh jln tu kak..hehe

NBK,
kat bandar ajer ni nbk, tak tahulah ekk kamalu masa nbk di sini dulu tempat ni takde lagi...hehe

cikdinz,
tgh takde mood nak blogging lah...nanti saya update haa...