Wednesday, January 17, 2007

Jalan-Jalan Sheffield - part 1

Hari Ahad lepas, kami sekeluarga berjalan2 menikmati keindahan bandar Sheffield setelah lama aku dok terperuk dalam rumah. Punyalah excited nak berjalan, especially aku dan Alia. Kami ke bandar naik bas...jangan tak caya...sedondon 5 orang tu naik bas, bersama Abid yang kecik..hehe...

Sedang menunggu bas

Alia dalam bas, macam konfius jer...manalah aku nak pegi ni...

Inilah rupa bas di Sheffield ni, hari Ahad banyak pulak yg jenis 2 tingkat ni, biasa setingkat aje


Bas....pandangan dari sisi

Bangunan pertama yg aku ambil gambarnya...gereja apa ntah...kalau ke depan lagi sikit, jumpa tempat kerja aku lama...(kerja paling popular di sini floor engineer..hihi)

Suasana di bandar Sheffield

Nak gak ambik gambar depan Marks & Spencer ni..hihi

Yang ni Big Ben Sheffield kot...muahaha

Bentuk bangunan kedai di sini...

Errkkk, nanti aku smbg lagi ehh....cerita bergambar ni, anak2 tgh buat perangai...huhu


to be continued......

18 comments:

Leeds Al-Malique said...

cantiknyeerrr sheffield!

insyallah ader rezeki nanti nak jejak kaki ke sana...update lagi ye kak!

:)

Kaklong said...

salam,

akak baru dpt blogging balik ni..
duk sejuk2 tu harung bandar gak..hehe, tak pe, yg penting cuaca baguskan..kat sini, cam biasa on off hujan lebat..

yus said...

leeds,
erkk...kak yus masih tgh meng'edit' dah bg komen..cepat betul...tunggu!!

kaklong syikin,
hari tu tak sejuk sangat..masa kami keluar suhu 12 darjah celcius, tp masa balik, dah turun. Kengkonon dah nak balik Malaysia kak...nanti tak berpeluang nak jl2 lagi..hehe

Kat sini pun on off hujan gak...cuma tak lebat sangat kot, tapi angin dia bertiup punyalah kuat

Mama Sarah said...

wah naik bas berbondong-bondong lagi tu. tabik spring kat Yus sekeluarga.

comel sangatlah anak2 yus. tak tahan tengok! NAK CUBIIIITTT!

yus said...

mama sarah,
hehe...kecoh dlm bas tu masa balik tau!!...semua org tengok, sabar ajerlah...hehe

Ajzie said...

Big Ben Sheffield ? Muahaha..kelasssss

Kami naik bas pun mcm ribut dan berebut..huhuhu. Alya aje yg berebut..ngan Ammar nak duduk sebelah driver..kih kih kih..

Sikenit Comel-AminBakish said...

bestnye jenjalan.. :)

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

wahh...cuci mater tuhhh

oldtown~Smell the Roses said...

cantiknya Sepil! Bob the builderpun ada tgh2 bandar tu ek. Hehe, hopefully dptlah g sana nanti. Hmm, ntah2 bas dua tingkat tu baru tambah kot. Improve service. Hihi.

13may said...

syok tengok gambaq2 tuh:)

yus said...

ajzie,
muahahaha....tu sebenarnya jam Town Hall Sheffield ekk..apa2lah yu ni kan

Haziq nak duduk sebelah driver..hehe, nak tolong bawak bas ker??..kihkihkih

aminbakish,
best tu mmg best, tp sejuk gak masa tu...

zz,
yupp, jl2 cuci mater..hehe

yus said...

Nani,
hehe..Bob the Builder....hihi, dok betulkan apa ntah

13May,
silalah jamu mata...

Sastri said...

seronoknya tgk gambar2 nih... cantik tempatnya...

Pisces said...

syok nyer jalan-jalan..

**salam kenal..

Kak Lady said...

Yus...kak lady pernah naik bus 2 tingkat tu masa kat Singapore...masa pegi bulan madu...hohoho...lama betul dah tu...23 tahun dulu...

Cantik2 pemandangan...nanti buat cerita bergambar lagik ye...syok tgk gambar...

yus said...

sastri,
nanti yus upload lagi yg lain yer...tgh takde mood n sibuk dgn anak2

pieces,
salam kenal dari saya juga

kak lady,
fuhh dah lama tu kak, masa tu mesti lagi excited kan sbb tak banyak bas dua tingkat ni..

Nanti yer..yus tgh busy dgn anak2 n hobi baru...hehe

cikdinz said...

kat mesia leh buat sebenarnya tapi tak sumer jalan leh lalu...tinggi sangat...kang ade lak yg putus paler...........heheheheeeee.....

yus said...

cikdinz,
ha'ah kan, kang banyak pulak kes accident mcm tu, sudahlah kat Malaysia selalu sangat berlaku kemalangan jalan raya ni