Wednesday, April 25, 2007

Botanical Garden Sheffield: 21 April 2007

Aktiviti jalan2 ke Botanical Garden Sheffield untuk melihat bunga2 di sana. Sepanjang berada di sana, aku memang asyik dengan bunga. Puas hati sebab kali ni dapat ambil banyak gambar, tahun lepas pergi tak excited sangat..hehe. Di bawah ni gambar2 yang telah aku buat collage untuk tatapan semua. Sila klik pada gambar untuk lihat image yang lebih besar yer....

Kalau kawan2 semua perasan, pokok pisang pun ada kat sana (tapi buahnya takde, tengok jantung pisang tu macam dah nak mati ajer..hihi)

Antara bunga2 yang aku sempat ambil gambarnya ...

Aku dan anak-anak

Aksi-aksi Aqil Zafran...

Aksi-aksi Alia Zafirah...


Setelah penat berjalan2 kami berhenti rehat sambil Aqil dan Alia makan aiskrim. Kesian mereka sebab ibu dia ni excited sangat ambil gambar..huhu. Kenalah upah aiskrim. Saksikan video mereka ni. Perhatikan memek muka Alia. Aksinya mencuit hati aku..

Oklah....salam buat semua...

24 comments:

Mama Sarah said...

memang gelihati tengokkan si Alia tu!

loveujordan said...

best jugak bawak anak-anak tengok pokok-pokok ..... emm jantung pisang , kalau rebus cicah sambal belacan.... yummy :)

maklang said...

oh..jantung pisang tu kalau buat kerabu campur dengan kerang rebus dan pucuk paku...memang sedap....

Norasiah said...

amboi Alia, berselang makan ngan coklat ke tu? cute nyer...

faizabelle79 said...

cantik botanical garden ni..byk flowers..pokok pisang pun ada..nasib xde pokok kelapa..kalau x..boleh minum air kelapa kan..kan...

Ajzie said...

Hihihi comel Alia tuh.. kelakar sungguh

happyirfa said...

kagum utk kali ke-2..cantiknya gambar2 kat blog kak yus.jelesnya

yus said...

mama sarah menggeramkan kan..

kak jordan saya tak suka makan jantung pisang sebenarnya..:D

maklang kalau buat kerabu ni, saya suka!!..

asia ha'ah, berselang dgn coklat, lambat betul nak tunggu dia habis makan..hehe

ajzie kelakar dan buat org geram kan..kan..

irfa tq, mana ada..biasa2 ajer..:)

yus said...

faizah boleh tertinggal pulak, sorry..hehe. air kelapa muda ada di jual di kedai cina atau thai, selalu gak beli..:D

zino said...

teringat pokok pisang patah tengkok kat depan rumah tu.. belum sempat di urus lagi..

tak terlarat nak bawa buah nya yg banyak..

blue_cherry said...

tomeii nyerr.. pipi dia tuu..

NBK466 said...

Whhhuuuuaaaa...nak balik kg......

ontahsapo said...

bunga jgn tak bunga...

minnie said...

Assalamualaikum Kak Yus..
Seronok tgk telatah anak-anak Kak Yus yang comel-comel tu...

Bergaya sakan... Bila lagi kan... Esok kalau dah besar depa segan nak buat camtu...

hanny said...

lawaklah tengok alia...wah, pokok pisang ada boleh ambik daunnya buat bungkus nasi lemak atau nasi Ambang (nasi rasmi orang jawa)...kat sini buah pisang adalah..pokok pisang langsung takde...

Zakiah said...

alia oh alia...cheeky betul la

kak yus...nanti balik nak pinjam aliaaa

razlizahazleen said...

comelnyer gelagat alia tuuu..weeeeeeeeeee...ada bunga tulip..saya sukaaaaaaa...kak yus,nanti bawak saya gi sana dalam mimpi yerr

Mazudi said...

Kak yus. kena semangat bunga ker apa. kejap kejap gi tengok bunga.

xtvt yang best anyway, dan cantik gambar tu semua.

D said...

cute!!

lelakhalidah said...

gambo2 kat oversea nie sumer dengan bunga yg cantik..tolong bawakkan sikit biler balik malysia rose tu yer...anak2 comel2 n manja..seronok!

yus said...

bro zino waah mesti puas makan pisang ni kan, sampai tak terlarat pokok tu nak bawak buah dia :D

blue cherry :)

nbk kita pun nak balik kg....whhuaaaa

os hehe

minnie waalaikumsalam.Ibu dia yg paksa tu, hihi paksa rela, Aqil suka tersengeh, Alia susah sikit ...

yus said...

hanny nasi ambeng mmg sedap..hanny pun jawa ker?..:D

liza ok, dah mimpi ke belum?

mazudi skrg ni kan musim bunga, bila lagi yer tak?

D :D

lelakhalidah kat malaysia pun cantik apa..hehe, boleh.

ayu_mkay said...

u mak aiiiii.. lawo2 nyer bunga kat sana.. berseri sungguh.. nak plak aksi2 model2 cilik tuh.. kan main lagik dema beraksi yerrr.

yus said...

ayumk, beraksi dlm terpaksa tu kak, paksa rela oleh ibu dia..hehe