Sunday, February 11, 2007

Ekspedisi meredah snow....

Malam tadi salji turun lagi, nampak lebat tapi di kawasan rumah kami sama seperti hari sebelumnya, sekejap dah cair. Jadi kami ke Castleton untuk mencari snow yang lebih tebal. Kami berhenti di Blue Cavern utk menikmati pemandangan yg diliputi dgn salji yg putih. Di sini saya kongsi bersama gambar2 yang kami ambil sepanjang perjalanan ke sana dan semasa berada di sana.


Merentasi bukit-bukau utk tiba di sana

Dah sampai...

Sempat buat snowman kecik ajer...haha

Seronok ajer nampak biri-biri ni melepak....hehe

Kontrol macho nampak cik biri-biri

Salji di batu-batu ni

Siapakah dia nun jauh di sana...


Tapak kaki siapakah itew....

Perjalanan pulang

Ini video semasa perjalanan pulang

Ada masa nanti aku upload gambar2 yg lain dlm fotopages. Laa ni tak sempat, kena tidur awal sebab esok nak ke London.

Salam buat semua.....

23 comments:

Ajzie said...

Wahhh seronok main snow yea Aqil n Alia.. Abid belum boleh lagii..tengok aje lah yea..

P.s
Yus kali ini snow nya tebal dari selalu ker or memang every year mcm nih?

Zakiah said...

tebainyer snow. Comel alia dengan winter clothing. Rasa nak picit picit ajer pipi tuh. Semoat abid rasa snow. Tapi tak sempat main lagik.

13may said...

memang macho habih biri biri tuh...

hahha:D

MULAN said...

syok nya aqil & alia main snow. tebal betul tu. mmg selalu kalau nak tebal, mesti la jalan jauh sikit kan. tenggelam kepala lutut tu baru la puas. hidup ke idak bebiri tu? keras kerjung je nampak..

Sastri said...

waaa.... bestnyer dapat main snow... comelnyer snowman yg kecik tuuuuu....

cikdinz said...

waaaa!!! main salji sakan nampak...

blackpurple said...

Eiii...tengok gambar ni pun dah terasa sejuknya..he he he....

Mama Sarah said...

Bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Berapa jauh dari Sheffield tu Yus?

kakLuna said...

snow tak penah rasa
.
.
.

penah pakai pencuci muka Hazeline Snow je..hehe

Ayu said...

Ya Allah.. cantiknyaaa snow.. sonok ek .. hmm bila la kite leh merasa gi sana plak :)

Kak Lady said...

Yus...tebalnya snow tu...cantik2 gambar tu...hehehe...nampak pulak biri2 macho tgh relax ye...heheheh

oldtown~Smell the Roses said...

bestnya!!!!sian abid sejuk! comel snowman tu, sape yg buat ek!

NBK466 said...

Tapi betul ler Yus...the snow tak 'dalam' like when I was there..tuh sbb kambing tuh lilek jerk kontrol macho..either kesan global warming ataupun mmg snow tuh rindu kat den..he..he.he..

yus said...

ajzie
Abid kejap jer tu ajzie, angin kuat maa tu, lps ajer gambar tu, yus dan Abid tunggu dlm kete jer.

Snow tu tebal dari tahun lepas, tempat yg sama tu, dari video tahun lps yg Yus letak pada n3 sebelum tu.

zakiah
Tebal ker??...Raa tempat ajzie lg tebal..hehe

13may
hehe....tulan kan..kontrol ajer dia

mulan
oklah..cuma waktu tu gerimis sikit, dan angin kuat. Hidup ler kak mulan, kalau tak buat apa dia kat situ..hehe

yus said...

sastri
hihi...mmg comel snowman itew..

cikdinz
mana ada sakan....hehe

BP
waaah...bp tgk gambar pun dah boleh rasa sejuk,angin kuat betul masa tu, pulak gerimis....Alia sebenarnya menangis ajer tu, tak tahan sejuk

mamasarah
tak jauh sgtlah..dlm 1/2 jam..dekat area peak district

yus said...

kak luna
hehe...nama pun snow juga tu kan...

ayu
dari jauh memang cantik....kiri kanan jln nampak kotor, sbb dah bercampur dgn air hujan pulak, becak tau ayu

kak lady
hehe..biri2 macho tu, cik abang saya yg mula2 nampak, sampai jatuh tergelincir saya nak tgk biri2 tu..huhu

yus said...

nani
snowman tu..hubby saya yg buat, atas bantuan anak bujangnya Aqil..hehe

nbk
aku rasa mmg snow ni rindu kat nko lah nbk..hehe

zino said...

boleh kirim sekepal dua tak ? hehe

happyirfa said...

sakan main salji yer..sonotnya

ayu_mkay said...

syiokknyer main snow. main puas2 yus nnt dah balik mesia mmg tak pat main punya.

PuteriSatu said...

ya allah seronoknye main salji bebudak riang tuh...wekekek...

penah termimpi nak dok negeri orang putih cam yus ni...tapi apakan daya....mimpi jekla...

mueheheh..

Amiene Rev said...

Kambing biri-biri itu kelihatannya sungguh sedap untuk dimasak bistik.

Bunga Rampai said...

Salam Yus,

Winter sonata ...
Tak ada gambar baling-baling snow balls?

Moga sihat dan ceria sekeluarga walau dingin encengkam :)