Sunday, May 21, 2006

Jalan-Jalan di UK




Di sini ada gambar-gambar yang kami ambil di beberapa tempat yang pernah kami lawati sekitar UK, seperti di Bath, Bristol, York, Liverpool, London dll. Ada juga gambar yang sempat kami rakam ketika berkunjung ke Wales, Scotland dan Paris. Slide di atas saya ikut cara Kak Faez, (bolehkan kak) sebab kalau nak letak satu2 banyak pulak.

Ada juga gambar di belakang rumah kami, sewaktu winter dan gambar di Peak District. Boleh click pada gambar kalau nak tahu di mana...tapi minta maaf, tak semua ada discription. Agak lambat nak tambah discription tu, dan saya malas juga nak buat.

InsyaAllah awal bulan June nanti kami nak ker Cornwall dan Lands End pulak. Mungkin lawatan terakhir di sini, sebelum dapat pulang ke Malaysia. Selamat Menjamu Mata.

15 comments:

Syikin said...

Yus, nape akak tak dpt tgk gambar2 ni? kosong jer..tak taulah pc org lain? nanti bagitauya..

Syikin said...

ok..dah blh tengok dah :), rupanya lambat keluar

Anonymous said...

Assalamualaikum,

wah very impresive, baru sempat tgk blog yus, kesian dengar ada problem dgn kereta. Sabarlah ye.

kak aida

Wilhelm~Achtzehn said...

Suka tgk. Dah nak balik Msia ker? Bila? Ajzie baru nak plan jln2 ke UK. Mana lah tahu dapat jumpa Yus. Tak teringin datang German ker? Boleh stay rumah kami.

Salam
Ajzie

Wilhelm~Achtzehn said...

Yus,
Ajzie buat jugak mcm Yus, slide pic tapi ngape tak leh publish eik. Ada note
Your HTML cannot be accepted: Tag is not closed:
Apa yg di close kan..coz Ajzie cuma copy and paste aje..hihi

Sori eik..saya budak baru belajar..tuh yg nak tanya tuh..

Salam

Wilhelm~Achtzehn said...

Yus.
Ajzie dah berjaya..hihi. Tgk ler sama tak.. copyright dari Yus punya..


Salam
Ajzie

yus said...

Kak Syikin,
Dah berjaya tengok kan. Mungkin masa akak tgk yg kali pertama tu, Yus tgh dalam proses pengubahsuaian. Tak puas hati dgn yang pertama.

Kak Aida,
TQ sudi menjenguk ke blog Yus....baru2 juga belajar berblogging

Ajzie,
Majoriti gambar lama gak tu. Dah lama tak berjalan. Ini tahun akhir kami di sini so, hubby Yus dah malas nak jalan sangat. Tu yg kata mungkin jln2 terakhir. Ada hati juga nak ke German, tapi masa dan ongkosnya nggak ada sih.

Yus ada balas pada blog ajzie pasal nak buat slide tu...tahniah dah berjaya buat. Yus pun copyright kak Faez, baru belajar juga, guna kaedah trial and error. Lama2 jadi..hehehehe

gitartong said...

"hmm.. puas!" kata gitartong. sambil membelek2 gambar.

"bila agaknya, aku nak sampai pula ya?"

oldtown~Smell the Roses said...

Assalamualaikum...salam kenal.cantiknyer view kat sana.teringin dr dulu lg nak blajar kat uk,nak buat trip kat castle la.tp smpai skang tak jejak.tu la,mak ayah suh blajar betul2, saya blajar main2.

p/s:lebih jatuh cinta pd UK bila baca buku 'Jauh' Aisya Sofea.

retna said...

askum kak yus...

besh nyer dapat jenjalan... tp apakan daya pendapatan ku tidak mengizinkan... uhukk uhukk....

yus said...

gitartong,
InsyaAllah, kalau ada rezeki sampai ler tu. Mana tahu rezeki anak2 nanti...dapat belajar di sini, boleh ayahnya tumpang jalan2 sekali.

oldtown~smell the roses,
Waalaikumsalam...salam kenal dari saya juga. Belajar kat mana2 pun sama, cuma dapatlah melihat negeri orang bila di luar negara. Mana tahu nak smbg phd pulak, boleh buat di sini.

p/s: saya tak pernah baca lagi novel tu, InsyaAllah balik Malaysia nanti, saya akan cari.

retna,
akak ni, jalan2 kat Malaysia pun, tak habis cover lagi semua negeri. Ini pun sebab husband smbg belajar di sini. Tak dapat yang jauh, yang dekat2 pun ok apa.

NBK466 said...

Pernah sampai Manchaster, London singgah jap jerk, Leeds, Bradford, Edinburgh. Buat gile ikut kenkawan rendam badan dlm Tasik Lochness (kenkonon buleh ckp kat org2 M'sia pernah masuk tasik lochness) summer tapi air SEJUK YAA AMAT...rasa cam beribu2 jarum mencucuk.

Selainnya gi Amsetrdam & Paris masa cuti summer lepas dpt gaji keje 'haram' sebulan di ladang strawberry..he.he..he..

yus said...

nbk466,
Semua tempat2 tu saya dah pernah sampai gak. Biar benar rendam badan dalam Tasik Loch Ness tu. Saya celup tangan pun dah tak tahan sejuk. Tapi cantik kan pemandangan di situ.Saudara di sini dulu bujang atau dah berfamily macam skrg?

NBK466 said...

Yus...dulu masa amik dergee kat sana... Mmg bujang..zaman Young & Dangerous kata org tuh.he.he.he. ...berhajat jugak nak bawa family ke sana tgk my kampung halaman cuma belum kemampuan jerk..

yus said...

nbk466,
ermmm, kalau ada lebih nanti bolehlah bawa diorang kemari. Tapi mungkin saya dah balik kot. Atau mana tahu rezeki anak, belajar kat sini jugak....bapak boleh tumpang sekaki datang menziarah..heheh