Tuesday, May 23, 2006

ANDA MAMPU MEMBACANYA

Di sini saya ingin berkongsi dengan semua satu artikel yang saya terima menerusi email dari seorang kawan. Mungkin ada yang pernah membacanya tapi, bagi yang belum cubalah baca yer.

Jangan abaikan rencana ini kerana ia nampak pelik! Percaya atau tidak.

KAMU MAMPU UNTUK MEMBACANYA!

Syaa taidk dpaat pycreaa syaa mpmau utunk
fhaam apa ynag syaa bcaa! Syaa tbracea
klobheean meaujnkban mdnia msniaua.
Muernut kpadea hiasl kjiaan di Cmabrigde
Uinervtisy, taidk kria bnmagaiaa ssunuan
huurf daalm stau pektaaran, pkrarea ynag
pliang pneintg iaalh huurf pretmaa dan
tkhareir bredaa di tmpaet ynag bteul.

Ynag slehbinyea bloeh dlaam sbrauet mcaam
mnaa pun dan kmau miash bloeh
mmbeaynaca tnapa sarenabg mlasaah. Ini
knarea mdina misuana taidk bcaa siteap
huurf stau dmei stau, saeilkbyna kauusrhelen
ptkraaean slkeguias. Aijab kan? Butel! dan
syaa sllaeu fkiir slbeeum ini bwhaaa eaajn
aldaah sgnaat pinnteg!!!!



*amacam???...ada senang kaaa mau baca????..orait ler tuhhh..

13 comments:

Izhal said...

hahahaha... bugas ni Puan, nampaknya TYPO taakkn manjedi maslalah dlaam msaa akan dtaang :)

rmainya bleggors drai shiffeeld, UK :)

yus said...

Hahahah....saudara izhal pun nampaknya dah terikut tu. Takpe, masih boleh di baca.

Heheh...student Malaysia di Sheffield memang ramai, dan kalau saudara izhal nak tahu, bloggers dari Sheffiled,(raiedzall, FH dan saya) semuanya tinggal di barisan yang sama. Poskod rumah kami sama!!

FaEzHussain said...

Yus

hehe maat syaa ynag ntgauk treukba.
tgenah tngugu muask sbuuh.
nsai dgaang nntai syaa kbaor blia.

iye tuan izhal, rumah kami sebaris... anak2 kami lebih kurang sebaya, anak teruna saya minat berkawan dgn anak dara tuan raiedzall dan anak dara puan yus, anak teruna yus suka bermain dengan anak teruna saya. nampak benor anak teruna saya kecik-kecik dah ada skill ngorat awek...hehehe

blackpurple said...

helob al caba ipta erthelek jukag maat kan menjeganya.

hehehe

Syikin said...

hehe...tersangkut2 den membaco eyy..adolah yg den tak dapek gak...tak polah, tak dapek markah pun kan :)

Wilhelm~Achtzehn said...

emmm boleh jugak membacanye. Tapi tersangkut2 mcm Syikin.

P/s
Bestnye rumah korang sebaris.. Dah mcm kat Msia ler plak eik. Bulan posa lagi ler meriah eik. Boleh tukar2 makanan. Ajzie sorang aje kat sini. Lain2 rumah org2 German yg baik2.

yus said...

Kak Faez,
Oklah tu...dapat segarkan mata.

Blackpurple,
Kali ke tiga saya cuba baca, baru saya faham apa yg saudara tulis. Sebab kalau ikut yg saya beri tu, dia kata, asal huruf pertama dan terakhir berada di tempat yg betul, yg lain berserabut takpe, tapi, yg saudara tulis ni...serabut terus..hahahaahah

Kak Syikin,
Saya kali pertama baca pun tersangkut-sangkut.

Ajzie,
Oraitler tu.

Ha'ah..time bulan posa ada juga bertukar makanan dengan kak faez, tapi saudara raiedzall belum sempat berposa di sini...tahun ni bolehlah yer.

Raiedzall said...

Ni le sebenarnya asas kepada teknik speed reading...

Kak Lady said...

haa...butel...aakk breyaja mleaukanyna....Tnhaaih!!

Itulah dia keajaiban minda manusia...

yus said...

raiedzall,
Saya setuju.

kak lady,
haaa....pdaani. Tnhaaih!

bunga rampai said...

Salam yus ... salam perkenalan,

Membalas kunjung kiranya. Terima kasih bertandang ke teratak saya yang agak sepi itu.

apmuj igal ay!

hehehe ...

gitartong said...

tengok entry ini teringat jones!

yus said...

BR,
Terima kasih...berbalas kunjunganlah kita selepas ni ye..

saudara Gitar,
jones???? Saya ni lambat pick up sikit.