Wednesday, August 13, 2008

Aktiviti sekarang.....

Nampaknya aku dah mula sibuk balik. Memang kebarangkalian untuk blog ini bersawang semula itu tinggi...mrgreen. Ni aku curi masa sekejap, sebab aku di kacau oleh Abid. Akibatnya, mood aku hilang, so aku perlu kembalikan mood itu kembali. Mungkin dengan tengok2 blog ini dapat pulihkan mood aku yang hilang itu.

Apa yang aku sibukkan tu???....huhuhu

Aku sedang cuba untuk siapkan baju ini. Tengah jahit jelujur pada leher sebelum di jahit mata lalat (guna mesin jer).

Lepas siapkan yang tadi, aku perlu siapkan baju-baju dalam gambar ni pulak...(sempat ker siap sebelum raya ni). Sebenarnya sempat kalau tidak di kacau oleh Abid.



Inilah rupa mesin jahit kesayangan aku...jenama Ringgo. Tapi seperti yang aku katakan, bila aku menjahit ajer, si kecik kesayangan aku Abid ni pun nak join sekali...


Tengoklah tu....ada hati nak ambil jarum peniti dalam bekas. Nak tolong ibu jahit ker??


Mesin pun dia nak cuba guna....Abid!!Abid!!.

Terus mood aku hilang, ni aku nak update blog ni pun, dia ikut tolong sekali.Tolong sibuk yer... Oklah,sekarang nak ambil Aqil dan Alia dari sekolah pulak.

Hmmm..sehingga di lain waktu. Salam....

16 comments:

PuteriSatu said...

itu menunjukkan anak-anak kita dah besar kan yus....sebak kejap bila fikirkan saat2 kelahiran Aqilah dulu...sekarang dah pun setahun 3 bulan...alhamdulillah...

Ajzie said...

Seronok nya yusssssssss menjahit..
Nanti lepas raya nak tempah jahit blouse.. yg azi tunjuk pada yus tuh nanti eik.. ok kan....... hihihi

ummu_ammarz said...

huuuu dah lamanya x jahit baju.dah hilang skill.bestnya ada mesin jahit mcm tu.zana still guna mesin kaki lagi:)

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

sonokkann..klau pdai mjahit nih..x pyh ssh nk tempahhh...tempah puun skrg mahalll...

NBK466 said...

Eh..dah nak raya ek kita?? Puasa pun lum laie nie...he.he..he...

Bunga Rampai said...

Waaah, dah mula jahit baju raya! Kalau dah siap tunjukkanlah kat blog :)

Abid pun dah besar, dan pandai pulak tolong ibunya ;)

Moga minggu ini yang indah buat Yus sekeluarga.

Salam :)

Kak Lady said...

Yus...banyaknya baju nak jahit...akak ni baju semua beli siap...malas dah nak jahit...dulu masa yang perempuan tu kecik...rajin jugaklah..skrg dah malas...beli aje...

Kalau ada budak kecik mcm abid...memang susah nak menjahit...takut kalau kita terleka...bahaya...

kakLuna said...

bagus nya pandai menjahit...boleh buat bisnes..saya bab2 jahit ni mmg fail ler :P

MULAN said...

waahhh... menjahit..!!! pandainya..!! boleh tempah ni kan..

YuszTieY said...

bukan suriumah sepenuh mase ni...ader aliran masuk jugak nampaknya k.yus ni...nak tempah jahit baju sepasang kat anak dara kami boleyyy...kami nak raya mesia thn niiiiiii...doa kan kami yerrrrrr..

blackpurple @ jowopinter said...

Wah! Cantik la mesin jahit Ringgo tu. [Apa-lah punya komen] He he he!

Bunga Rampai said...

Salam Ramadhan dan selamat berpuasa untuk Yus sekeluarga :)

Sastri said...

yus... ambil upah menjahit ke? berkenan plak dengan kain yang berbunga pepel tu... huhuhu...

~ yus ~ said...

puterisatu: mmg cepat masa berlalu, sekejap saja mereka semua dah membesar, yus pun masih teringat betapa susahnya masa melahirkan abid dulu, berpantang sendiri masa di UK satu pengalaman yg tak mungkin dpt dilupakan...

ajzie:InsyaAllah....yus lom pandai jahit blouselah, tp akan cuba di usahakan..

zana:menjahit ni mmg kena selalu kan, kalau tak confident tu hilang semula. Mesin jahit tu antara faktor kenapa mood menjahit datang, mmg best..hehe

zz: ha'ah mmg tempah baju skrg dah mahal, kak yus nih pun pandai jahit baju kurung jer zz...lepas baju sendiri dan anak2...lagipun mmg suka pakai baju kurung..dari baju pesen2 nih

nbk:hehe..kenalah awal2 nbk, nnti dah sibuk nak buat kuih raya pulak..hihi

BR: dah siap 5 pasang, tapi tak sempatlah nak ambik gambar, dua drpdnya dah nak diberi pada tuannya esok..huhu

abid mmg pandai 'menolong'...huhuhu

~ yus ~ said...

kak lady: dah ada mesin rajinlah kak..hehe, lagipun dpt jimat gak kak...buat mengisi masa terluang..

hmm abid tu skrg mmg tengah panjang akalnya kak..ada ajer dia nak explore...

luna:hmm kalau dah mahir dan ada minat, mmg boleh ajer luna, kak yus nih setakat ambik sikit2 tu bolehlah, lebih2 malas sebenarnya..hihi, pandai jahit baju sendiri dah kira bertuah juga...

mulan: jauh kalau nak tempah pun..hihi

yusztiey: takdelah yusztiey, kak yus tolong jahit baju keluarga sendiri jer, ada juga yg nak tempah, tp takdelah ramai pun, tu semua baju ahli keluarga sendiri tuh..:D

BP:hihihi....hmm cantik, saya berkenan sbb mesin tuh cantiklah BP..kihkihkih

BR: salam ramadhan dan selamat berpuasa buat BR juga...terima kasih

sastri: baju keluarga sendiri jer tu sas, adik beradik yg minta tolong jahit, baju kaler pepel tu yus punya..hehehe

13may said...

selamat berpuasa. Moga Ramadhan kali ni yang lebih baik dari tahun2 yang sudah meninggalkan kita.