Monday, November 6, 2006

Raya Lagi dan main bunga api.

Raya di Sheffield ni bila tiba jer time weekend, memang meriah. Sabtu dan Ahad lepas, ada lagi yang buat rumah terbuka. Bagus juga. Bila tiba hari Sabtu dan Ahad, tak payah sibuk nak masak tengahari dan malam....hehe. Saya pulak, inilah masanya nak makan puas2 kan. Lepas ni bila dah bersalin, kena berpantang semua. Ada lagi 12 hari sebelum tarikh due saya tiba. Hati saya pun dah semakin berdebar sebenarnya. Tapi, selagi ada peluang ni, makan dulu....kan..kan.
Hari Sabtu dan Ahad, ada pesta main bunga api kat Sheffield ni. Rasanya memang Bon Fire Night di seluruh UK. Tapi, kami tak pernah pergi tengok dekat pun. Nak masuk katanya bayar £5. Tengok dari jauh ajerlah. Hari Jumaat malam, Aqil dan Alia dapatlah main bunga api lebih tahun lepas...haha. Tahun ni tak beli pun, tahun lepas beli sikit, tak habis, ada lagi tu yang konon nak menghabiskan main, tapi tak jugak. Alia seronok dapat main, tahun lepas dia takut.

Aksi Aqil dan Alia

Abah tgk dari jauh



Sempat juga ambil video org main bunga api. tapi dari jauh jer, dari kawasan rumah kami, mereka main kat stadium berdekatan. Takdelah nampak clear sangat...tapi oklah.

Sebelum pergi beraya, sempat lagi posing depan kereta ferrari jiran kami...boleh gitu. Kalau kat Malaysia kereta ferrari parking kat tepi jalan mcm ni mau kena curi. Kat sini selamba jerkk... Kata husband saya ni kereta ferrari f355 berlinetta. Saya bukan tahu sangat pasal kereta ni. Mula2 ingatkan porsche....buat malu jerk...wakaka

Oklah. Rasanya lepas ni lambat sikit saya update blog. Mana tahu terberanak awal kan..kan. Saya pun dah lemah jer nak mengadap komputer ni. Semalam barulah kemas baju dan barang2 baby untuk di bawa ke hospital. Malam tadi pun dah mula sakit2 pinggang. Tapi, saya biasanya on time atau lambat dua tiga hari. Tak pernah lagi tecepat dari jangkaan doktor. Jadi, lepas ni tunggu update saya pasal anak ke tiga kamilah yer. Coming soon.

Buat masa ni, selagi belum bersalin ni, saya tetap akan melawat blog kawan2, cuma nak update blog tu rasanya maleh sikit...hihi. Doakan saya dapat melahirkan anak kami ni dengan selamat yer. Salam untuk semua.

25 comments:

Mazudi said...

Seronok nampak aqil ngan alia.
Dah nak stop blogging dulu ker? Alaa.. tak best nyer. Mesti cuti 100 hari tu.

Anyway, semoga semuanya selamat yer kak yus.

zino said...

ingatkan kereta yus tadi hehe.. jeles gak tengok hehe

sufiah said...

Bunga api sheffield mesti mcm bom ye?
Ala, akak bersalin awal ke? Kasi aa kuar 27hb..nnt leh tango dgn ana dan kak pidah..baru syok!
Niway,Semoga sumenye selamat..

razlizahazleen said...

kak yus..dah lama saya tak tinggal jejak kat sini.saya doakan kak yus slamat bersalin.sapa yg tgk2kan anak kak yus ek?kak yus tau tak,tetiba saya menitik air mata tgk gambar2 beraya tempat org kat blog ni..sedihnya..hehe..sensitif pepagi..

PuteriSatu said...

semoga selamat bersalin ...doakan segalanya berjalan dengan baik ya...insyaallah tak de apa-apa....

ontahsapo said...

cunnyerrrr kereta tu... selamat hari raya...

yus said...

mazudi,
stop update jer, ziarah blog n jawab komen masih berjalan seperti biasa...hihi. Takdelah sampai 100 hari kot, komputer ni depan mata jer, boring2 kang update gak ler...hehe

zino,
adei..kete yus ker??...hihi manalah mampu nak beli, tumpang posing jerlah

ana,
biarlah kuar awal, maleh nak tunggu dah...haha. Dulu Alia due 28/11 tak pun dia kuar 27 tu, ni lagi dia due cepat, nak suruh tunggu sampai tarikh 27 tu, tak mau akak..hehe

yus said...

liza,
akak pun selalu ke blog liza tak tinggal jejak..hehe

Terima kasih doakan akak, InsyaAllah tinggal rumah kawan bila ke hospital nanti. Terpaksalah sbb takde sape kan ...

Aik..dia lak yg sensitif, akak ok jer...hihi, anyway..terima kasih...mungkin liza tumpang merasa kesedihan tu

yus said...

puteri,
terima kasih...

OS,
hehe....Selamat Hari raya buat OS juga

kakZ said...

melompat-lompat alia ngan aqil nak dapat baby agaknya. seronoknya nak dapat babyyyyyy lagi. rindunyeeeee kat baby! rindunyeeeee nak cium baby! akak lak yang lebey :D

semoga selamat semuanya. amin.

Wilhelm~Achtzehn said...

Yus, azi doakan semua selamat dan berjalan dengan lancar. Take Care. nanti kalau dah bersalin inform lah yea. Yus, azi nak address rumah boleh?

Salam

mama sarah said...

yus, selamat bekerja keras di labour room nanti!

mama sarah said...

p/s: mula2 ingat lagu indonesia. (Sebab dia sebut 'kapan lagi' rupanya amy search!)

blackpurple said...

Ada main bunga api jugak kat sana ekk..

Tengah bayangkan Ferarri tu menjelma tukar menjadi coupe ungu saya.....hehehe..

Pergh lagu ni..... Peminat rock kapak juga ek...hehehe

yus said...

kakZ,
haha...yelah..akak pulak yg lebih..hihi, alia tak berapa faham lagi..aqil ada gak tanya2..

terima kasih kak

ajzie,
tq...address dah dapat kan..hihi

mama sarah,
hihi..kerja keras yer....

ni mesti tak pernah dgr lagu amy ni...sampai ingat lagu indonesia..hehe

BP,
ada.....tapi sini ada hari dia lah kalau nak main....
BP pakai kete coupe ker??...

Saya ni semua boleh layan, lagu hindustan pun saya minat...hehe

Sikenit Comel-AminBakish said...

Semoga ibu dan anak selamat... :)

Alex Lacey said...

selamat melahirkan...akak dah lepas dah.....kekekekeke....nanti bersalin kat Sheffield la ni?

yus said...

aminbakish,
terima kasih

kak wan,
tq akak....amboi...mentang2 dah habis pantang semua...hehe, ha'ah..bersalin kat sinilah....mana lagi..hihi

marlinabaharom said...

yus.. selamat bersalin. selawat banyak banyak ok... anything jgn lupa update blog!

NBK466 said...

He..he..he..saya pun pernah tumpang posing kat kete org masa kat sana dulu tapi kali nie mmg betul2 PORSCHE (den kenal yea sbb minat porsche)..cuma tak berani nak berdiri dekat2 takut2 tetiba alarm bunyi ker...maklum ler kete mahal..alarm canggih manggih ker...he.he..he...

yus said...

MB,
Tq...InsyaAllah akan update cepat kalau takde apa2 hehe..

nbk,
bila lagi nak merasa posing depan kete mahal kan...kat sini senang sikit nak tumpang posing ni...hehe

Org lelaki ni kalau pasal kereta..memang tahu aje...

bunga rampai said...

Salam,
Nak tengok sangat Yus main bunga api :)

Oh, tunggu dulu. Jangan berhenti menulis di blog kerana saya telah mengetag Yus :) hanya kerana saya rasa Yus ini seorang ibu yang sangat manis :)

Ah, tapi bukan satu obligasi tau (pinjam kata-kata BP), nanti bersalin premature pula...

Harapnya Yus sihat walafiat.

oldtown~Smell the Roses said...

Akak,Selamat Bersalin nanti! Jgn lupa bgtau kalo dah bersalin ye..hmmm..mcm mana nak bgtau tu?

Harap sume berjalan lancar & selamat. Byk2 bersabar ye.

p/s:bunga api kat sana sama mcm kat sini ke?huhu

Sastri said...

waa... dah nak due ek Yus? dalam pantang sure leh lagi blogging kan? take care k Yus...

yus said...

BR,
saya dah jawab tag tu..harap berpuashati...

nani,
tq....InsyaAllah tak lupa update lepas bersalin nanti..hihi

Sama aje rasanya mcm kat Malaysia..entahlah ekk..dah lama tak main yg Malaysia punya...

sastri,
ha'ah..dah dekat, tgh menanti ni....tq...InsyaAllah masih boleh blogging dlm pantang....hihi.