Monday, September 25, 2006

Puasa dan Video Aqil & Alia

Hari ni dah masuk puasa yang ketiga di UK ni. Alhamdulillah, setakat ni aku rasa aku boleh puasa, walaupun adalah lapar sikit. Sejak aku peknen anak yang ke tiga ni, mmg tahap kelaparan aku agak kritikal. Nasib di bulan Ramadhan ni, takdelah aku terasa sangat. Kalau tak biasa, kalau lambat sikit aku makan, mulalah aku nak termuntah jer, sbb perut dah masuk angin.

Alhamdulillah juga, puasa kali ni bermula hari Sabtu. Dapatlah aku berbuka puasa hari pertama dan kedua bersama abang. Teringat tahun lepas, buka puasa sorang2 sebab waktu kerja part time abang, dari pukul 4.45petang hingga 7.45 petang. Biasa dia buka puasa di tempat kerja minum air jer. Balik rumah baru makan. Aku pulak makan sorang2.....sedih jer rasa. Tahun ni pun sama, cuma dapatlah puasa pertama dan kedua berbuka bersama. Dapat juga bersembahyang maghrib, Isya' dan terawih bersama. Aku berharap dapat puasa penuh tahun ni. Takde lubang2....harap2 kesihatan mengizinkan, janganlah aku asyik muntah sbb perut lapar masuk angin. Memang wajib bersahur, harap janganlah sampai tak terbangun.

Di bawah ni video kedua aku....aksi Aqil dan Alia. Aqil yang jakun main lampu picit (torch light).....keskeskes


19 comments:

bAiTi said...

cutenyer la.. 2 org ni..

"..up her, abah! up, here!.."

hehehhe..

up.. up.. + away..

blackpurple said...

Selamat berpuasa ....
Alhamdulillah...

Kebanyakan budak kecik nampak 'jakun' bila nampak 'torch light' ekk....hehehe

nbk466 said...

Selamat Berpuasa...semoga Yus & kandugan dilimdungiNya. Pose kat sana tahun nie ikut negara mana tuh?

NBK466 said...

Selamat Berpuasa..semuga Yus & kandungan dilindungiNya.

Tahun nie pose kat sana ikut negara mana?

yus said...

Baiti,
hehe..Aqil tu cakap memang grammar tak berapa betul lagi, tapi dia speaking ler banyaknya...hehe

BP,
Selamat Berpuasa buat BP juga...

Ha'ah, memang jakun, pantang nampak..asyik nak main sampai habis bateri

NBK,
Selamat Berpuasa buat nbk sekeluarga. terima kasih atas doa tu...

Sini biasa puasa biasalah ikut Islamic Centre UK punya announcement. Lagipun majoriti masjid berdekatan di sini, semua umumkan start puasa Sabtu....Biasa ikut Arab.

mama singa said...

Uih..excitednya dia main torchlight..seb baik adik dia tak rebut..

Mama Sarah said...

comelnya anak2 yus. alia nampak macam 'anak dara' ikat rambut camtu!

yus said...

mama singa,
kalau adik dia rebut, ada yg adik dia kena lepuk oleh abangnya tu....hehe

mama sarah,
mcm anak dara??....wakaka, baru setahun 9 bulan tu..hehe

Kak Lady said...

Yus...comel2nya budak tu...hehehe...

SELAMAT BERPUASA BUAT YUS SEKELUARGA...moga Yus sihat bersama kandungan Yus...dan moga dapat mengerjakan puasa sebulan penuh...Amiiinn...

kakZ said...

puasa kat sana siang atau malam yang panjang? alia mau ye ikat rambut dia.

lanrambai said...

sana awal sehari lah posa ek... maknanya sissoko main utk liverpool dalam keadaan berpuasa lah.. er.. kalau dia ingat pasal puasalahh...

apsal tah kalau kat opis tak bley nak masuk langsung ruang komen ni. kat umah ni boleh pulak.

akimanikki said...

akupun buka puasa di tempat kerja.
isteri pun sama.
harii cuti pun tak sama, maka jaranglah dapat buka pusa sekali.

razlizahazleen said...

kak yus..nanti blk m'sia bgtau ek..saya teringin nak jumpa alia..comel nyeeee..nanti saya nak suh kakak saya tgk gambar alia bebanyak bila dia peknen..bior muka cam alia..cute..

samat posa utk akak skeluarga..aqil posa tak?hehe..

Sikenit Comel-AminBakish said...

smg tabah menjalani ibadah ramadhan ni. Pujuk2lah anak di dalam kdgn supaya bersabar... :)

teringin nak jumpa aqil dan alia.. :)

Anonymous said...

yus dah ok ke kandungan.sihat
xpe la yus dua hari pun smepat jugakkan.

iv

Syikin said...

salam,

akak dulu, 4 kali mengandung, 4 kali tempuh puasa gak..tp ada lubang sana sini, sbb teruk gastrik.

alahai, kena klik lainkali lah nak tgk video ni

yus said...

kak lady,
terima kasih kak..Selamat Berpuasa buat akak dan keluarga kembali..

kakZ,
tahun ni puasa lebih kurang mcm di Malaysia waktunya. Pukul 5.15 imsak, 7.01minit buka. Tapi lepas ni makin cepat ler...

Lan rambai,
siap ingat sissoko tu..hehe
Server kat Ofis tu ada problem kot...hehe

yus said...

akimanikki,
yer ker??...takpe, yg penting saling ingat mengingat waktu nak berbuka tu kan...

liza,
hahaha......comel ker alia tu. Tak padan tu..nakalnya boleh tahan. InsyaAllah nak balik nanti diumumkan dalam blog...

Aqil tak posa lah....tak larat lagi dia, baru 4 thn lebih....

yus said...

aminbakish,
Terima kasih....pujuk2 gak ni, harap dia dengar...hehe

iv,
belum jumpa midwife lagi, tak tahulah kedudukan dia dah ok lom. Tapi mmg rasa dia masih berpusing, harap2 oklah....

kak Syikin,
yus dulu masa alia dapat penuh, harap2 kali ni bolehlah....tak leh tgk ker video tu kak??