Wednesday, January 23, 2008

Tropical Village

Koleksi gambar-gambar kami, semasa berkunjung ke Tropical Village Air Hitam. Tempatnya memang cantik dan menarik. Tetapi nak menghabiskan ke seluruh tempat itu, berpeluh juga. Tak berkesempatan berkunjung, ke Hollywood, atau ke Pisa di Italy, dapat kemari jadilah...biggrin



Kuda kepang warisan melayu kita

Abid bersama buah manggisnya....(kesian anak ibu belum pernah merasa lagi kan...sad

Menara Berkembar Kuala Lumpur..(bang?? bila nak sampai sini lagi nirazz)

Piramid dan patung Firaun

mari kita naik unta.....

Eiffel Tower, Paris di Air Hitam...lol. Dulu masa ke Paris dan berkunjung ke sini, tak berpeluang nak naik atas sebab anak2 yang kecil. Tengok dari bawah jer. Di sini, ambil kesempatan naik yer bang..

Hollywood!!!



Tembok Besar Cina ker, Tembok parit raja-Air Hitam ni..biggrin

Menara Condong Pisa...

Gambar yang paling saya suka tengok, di ambil oleh anak sulung kami, Aqil...(hmm dah lama gak tak bergambar berdua niredface)


p/s: sila klik pada gambar untuk lihat album penuh..(ada macam2 benda kat Tropical Village ni, Statue of Liberty ada, Taj Mahal pun ada)

14 comments:

NBK466 said...

Gambar paling last tuh paling jiwangssss...he.he.he..

faizabelle79 said...

Wa...Izah x tau ada tempat macam ni..nanti balik boleh berkunjung..macam-macam ada yer..best2..x payah naik Eiffel Tour la kalau camni..best2..

gambar last paling romantik gitu..
Good luck to you and yr family...

happyirfa said...

salam kak yus...
eh lawanya tpt ni..kat mana ni?cam best pulak

~ yus ~ said...

nbk466: erkk jiwang ker..hahahaha

faizah: banyak lagi ada izzah, statue of liberty, taj mahal, boleh tengok dlm picasa web album yus, yus letak sikit jer dlm web ni. kalau nak view album tu, klik jer pada gambar2 tu, n view all album..., balik nanti kalau berkunjung ke air hitam johor, boleh ke mari yer..

irfa: lawa kan...tempatnya di Air Hitam, Johor. Tp bayaran masuknya leh tahan gak..adult rm8 child rm4

zahrah said...

salam yus...

'hujan batu di negara sendiri...hujan emas di negara orang'...best lagi di negara sendiri...nanti kami balik nak gi jugaklah ke sana...hi...hi...ader aper2 ker??asyik nak berduer je ni...hi..hi...sorry just joking!!

zahrah said...

berbunga2 hati Dr. Din kiter yer...baper jam lepak kat dlm tuh??

~ yus ~ said...

zahrah; hihi, mana ada apa-apa. Tapi sejak balik Malaysia ni, terasa Din lebih busy dari biasa kadang tu, weekend pun kerja, ada kursus, this week pun dia akan ke Sarawak..huhu. So, bila ada masa terluang, baik dihabiskan berdua..tak gitu..hehe.

misazlissa said...

yus..tak tau lak kat ayer hitam tu ada tropical village. selalunya yg tau pun kat ayer hitam tu tempat jual pasu....heheheheh..dah betaun dok kat parit raja tak tau lak ada tempat menariks...

zino said...

kat mana ni satu dunia ada kat situ hehe

silversarina said...

ehh bestlah,taktaupun ada kat Air Hitam..haritu ingat nak pergi tapi bila ingat ada pasu-pasu je , tak jadi nak melencong ke sana.

blackpurple @ jowopinter said...

Pernag baca dalam suratkhabar tempat itu. Tak pernah pergi lagi. Macam best nampaknya...

cikdinz said...

heheheeee... ada gak gambar berdua...

~ yus ~ said...

misah: yer ker tak tahu. Yus dah pernah ke sana sebelum pergi UK dulu. Hari tu balik rumah tengok gambar lama, nampak gambar masa ke sana dulu, tu yg sengaja bawak bebudak tu kesana. Pergilah Misah...dah dekat jer dari area pasu2 tu..jln terus, dlm 10 minit sampailah

bro zino: kat air hitam johor, kalau pernah ke tempat jual2 pasu di air hitam tu, dah dekatlah tu dengan tropical village ni..

kak rina: ramai juga tak tahu tempat ni yer..dah dekat kak dari tempat jual2 pasu tu..

BP: bolehlah...macam melawat satu dunia dalam satu tempat jer, tu yg menariknya kan..

cikdinzz:hehe...:D

Abang Long said...

Inilah 7 dalam 1 di Malaysia.