Tuesday, November 20, 2007

Selamat Hari Jadi Abid


20 November 2007

Happy Birthday buat anak ibu Abid. Tak sangka dah setahun pun Abid. Sekejap sungguh masa berlalu. Rasa baru semalam ibu melahirkan Abid. Teringat lagi malam itu ibu terpaksa menghantar kakakmu Alia dan abangmu Aqil ke rumah sahabat ibu dan abah. Alia yang tak biasa di tinggal kelihatan begitu sedih. Sampai merajuk lama juga dengan ibu. Kini Abid dah makin pandai. Pandai bermain dengan abang dan kakak, dah pandai jalan, dah pandai merajuk dan yang ibu tak boleh tahan, dah pandai baran. Kalau tak dapat sesuatu, boleh mengamuk terjerit-jerit. Adusss...

Abid juga suka sangat mengemas. Pantang nampak penyapu atau hoover, mulalah menunjukkan aksi membersihkan lantai rumah ibu. Mentang2 dah pandai jalan yer. Sampai tergolek2 pun, Abid masih tak putus asa. Tapi yang ibu tak suka, bila jumpa apa saja, Abid suka masuk kedalam mulut. Selipar pun nak masuk mulut. Sabor ajerlah...

Satu lagi, Abid juga suka menari. Terhenjut2 badan tu bila dengar lagu. Terutama lagu iklan TV3 tu, kan Abid. Dan bila Abah atau ibu nyanyi lagu 'Nggok-nggok iyong', mulalah buat aksi lucu tu....hihi. Abid anak ibu yang manis, paling murah dengan senyuman, dan senyuman Abid memang boleh buat semua orang geram melihatnya. Harapan ibu moga Abid membesar menjadi anak yang soleh, berguna dan menjadi kebanggaan ibu dan abah.Membesar bagai johan kan Abid...



Selamat Hari Jadi
Selamat Hari Jadi

Selamat Hari Jadi Abid

Selamat Hari Jadi

Love,

Ibu, Abah, Aqil & Alia


Wajah terbaru Abid,gambar di ambil pagi tadi, waktu dia baru bangun dari tidur

19 comments:

cikdinz said...

hepi besday tu abid.
sekejap jer dah 1 tahun.
samo umur ngan blog den lah....heheheee....

Ajzie said...

Happy Birthday Abid..

Yus
Azi citer dengan Alya .. today is Abid's Birthday.. Alya suruh Azi beli cake and sama2 sing birthday song utk Abid... hihihi.. Tp td tak sempat lah.. dari pagi sampai petang ada kerja kena urus kan. Nanti esok kalau sempat Azi and anak2 dtg ok...

yusztiey said...

hepy besday to abid sayang...moga menjadi seorg yg soleh..amin.
dah besar yer adib ..per1 kali sambut besday tu mesti ader tiup2 lilin yer ummi abid..mana gambo nya..

misazlissa said...

hepi besday abid.. dari Arissa sekeluarga.

yus.. pesal pe layout baru blog yus ni berterabur? or my pc yg buat hal.. rupa2nya ada gak entri yg kite dah missed. ingatkan yus tak update lagik selepas entri raya.

bAiTi said...

Happy Birthday Abid!! Kejap jer masa berlalu kan, K.Yus?

Eh, cute-lah lagu ni k.yus ;). K.Yus patut letak lagu yang enjit2 semut tu, lagi BEST, hehehe..

Lagu Nnggok-ngokk- yung tu lagi hape??? :P

~ yus ~ said...

cikdinzz ooo yer ker..Happy Anniversary utk blog cik dinzz

ajzie hehe tq azi. Dah beli dah kek utk dia semalam, tp yg makannya kakak dengan abang dia... Kalau azi senang tu, datanglah kerumah, bebudak ni mesti suka, ibu dia pun bukan ada kerja apa..hihihi

~ yus ~ said...

yusztiey terima kasih, hehe ada, tapi makan sendiri jer dengan abang dan kakak dia, takde buat majlis apa pun..:D

misah berterabur ker?? entahlah ekk, tapi kalau kotak jerit tu, mmg sengaja yus letak bawah tu, saja buat gitu...:D

Baiti ha tulah, memang cepat jer masa ni berlalu..

kengkonon nak letak lagu nggok-nggok iyong tu, tapi tak jumpa..hihi, lagu enjit2 semut yer, nanti cuba cari, ada tak..hehe

Lagu tu kan Baiti macam ni..

nggok-nggok iyong,
mayang-mayang jambu,
mana budak Abid,
menyorok balik kelambu,
kecuang kecuiiii
kecuang kecuiii...

nanyi sambil letak abid kat kaki kita sambil kita baring. Kalau tak buat macam tu pun, kita nyanyi jer, mulalah 'bontot' dia terhenjut-henjut, cute sesangat tgk dia..hihi

juwaidah said...

Happy Birthday Abid!!

bAiTi said...

ooo..

lagu rakyat negeri mana ek tu k.yus?

family hubby pun ada lagu tang baring sambil angkut dia guna kaki-Negeri 9 punya version:

Cang anggok-anggok,
Belida isi air,
Apa guna air,
nak buat asah parang,
apa guna parang,
nk gi lentur buluh (?)--> x ingat :P
.... (dh x ingat dah, hehehe..)

blackpurple @ jowopinter said...

Selamat Hari Jadi buat adik Abid!

Semoga menjadi anak yang soleh, akademis dan bertaqwa....

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

wahhh...abid dh setahunnn.. xlama lg..adik kembar abid plak...setahun...cepat tul ms berlaluuu....
>> windu la ngan kak yuss...dh balik msiaa...br kali ni kite berusa kembalikann...

Kak Elle said...

happy birthday to abid dah besar dah masa first time kak elle blogging dia masih baby lagi...

nak tanya ni lappie kak elle buat hal ke mmg yus punya site asyik lompat2....hehehe

13may said...

Selamat Hari Jadi buat Abid...

oh ya! apsal layout ni jadik lintang pukang ajer...hehhe

PuteriSatu said...

ooo dah setahun abid ye..sedar tak sedar kan...samala ngan aqilah suka sangat lagu tv3 tuh....tak berkelip mata dia tengok...tengah nyusu pun leh jatuh botol susu...mueheheh 1st time beraya di sini ye yus...camana..best kat sheifield atau kat m;sia..?

Sastri said...

waaa... sekejap jer dah setahun ek... Selamat Hari Lahir buat adik Abid... semoga membesar menjadi anak yg soleh, bertanggungjawab dan berjaya dalam hidup...

The Singa said...

Selamat panjang umor buat Abid..

Bangun bangun tido dah gigit purse yer Abid..hehehe

MULAN said...

epi besday abid..dah besar dah anak ibu ni.. semoga menjadi anak yg soleh & berjaya di dunia & di akhirat..

~ yus ~ said...

juwaidah happy belated birthday buat nasya juga

baiti tak sure lagu rakyat negeri mana ekk..tp hubby org johor, dia yg ajar lagu tu, lagu org johor kot..:D

BP aminn..InsyaAllah

zz ha, dah 3 bulan kak yus balik, zz pun lama tak menyinggah sini..hehe. Kak yus pun memang skrg malas sikit meronda..D

~ yus ~ said...

kak elle tq..memang cepat jer masa berlalu kan. yus dah tukar lagi layout ni, harap takdelah melompat lagi yer..hehe

13 may apa yg lintang pukangnya, kat pc saya ok jer, tp saya dah tukar lagi, yg ni tak lintang pukang kan..:D

puteri 1 ha abid pun bila dengar jer lagu tv3 tu, terus tak berkelip mata..kenapa ekk, bebudak suka lagu tu..:)

raya di sini dan di sheffield banyak gak bezanya, dua2 pun ada keistimewaan sendiri, dua2 best..

sastri aminn..makbul lah hendaknya doa sas...

the singa erkk tu bukan purse, tapi cover kamera ni..hihi

mulan tq