Tuesday, July 3, 2007

Happy Birthday Abah : 29 June 2007

Agak terlewat n3 ini, tapi takpe kan Bang. Tarikh 29 Jun 2007, hari ulangtahun kelahiran suamiku tersayang. Aku yang plan konon nak buat kek untuk dia, tapi barang semua takde di rumah. Aku pulak kerja tak sempat nak pegi beli sendiri. Lagipun sejak duduk di sini, memang aku tak pernah keluar rumah ke supermarket sendiri. Setakat kedai runcit dekat2 rumah ni adalah. Guane nak buat surprise ni, jadinya takdelah surprised. Aku mintak dia sendiri beli bahan masa aku di tempat kerja...haha. Memang tak best betul ibu ni yer bang. Petang 28hb tu, balik dari kerja aku buatlah kek coklat tu. Esoknya pagi-pagi baru acara menghias kek. Aqil tak sekolah sebab masih belum kebah dari demam. Jadinya dia pun excited nak tolong hias sekali. Kecoh pulak dapur aku hari tu dengan suara mereka. Alia pun sama, sibuk bebenar nak tengok apa yang aku buat. Dengan orang yg nak sambut birthday tu pun sama sibuk...hihi. Akhirnya inilah hasilnya.

Selamat Hari Lahir Abang

Semoga Panjang Umur dan Murah rezeki kita bersama kan Bang

Anak-anak yang ter'over' seronok

Malam tu pulak balik dari kerja abang beli pizza. Lama dah tak makan pizza kedai ni..hehe. Terima Kasih Bang...

Inilah rupa kotak pizza yang di jual di sini di beli di Pizza Planet

Pizza special nampak sedap dan memang sedap pun, terus licin...

Selamat Hari Lahir sekali lagi buat Abah. Terima Kasih untuk segalanya. Kami semua sayangkan Abah. Ikhlas, Ibu, Aqil, Alia dan Abid.

Gambar di bawah ni pulak takde kena mengena dengan n3 di atas yer. Ini gambar Alia semalam. Kesian dia sampai tertidur di sofa. Ibu dia sibuk tengok blog. Nilah kalau ada peluang tengok pc sampai tak sedar anak dah tertidur. Sweet jer tengok dia tidur tu. Minta maaf yer sayang, ibu ingatkan Alia khusyuk tengok kartun, rupa-rupanyanya dah terlelap.

20 comments:

Sikenit Comel-AminBakish said...

so sweet Alia, still cam baby je.. :D

Semoga diberi keberkatan dalam usianya dan melimpahkan kasih sayangnya buat akak dan anak-anak. :)

k-riey said...

perghh..bestnye diorang mkn kek.hehe
joyeaux annivasaire ke abg 2 ye kak.(31 taun pggil abg k pakcik?hehe)
nway,dgr lagu arwah sudirman ni,ingat zaman2 skolah,kalu lawan debate slalu naik kete teacher saye 2 psg cd sudirman.

~ yus ~ said...

aminbakish: mmg still baby tu, baby besar..hehe. Terima Kasuh bagi pihak abang..mudah-mudahan

k-riey: sekali-sekala mkn kek mmg best. Erkk kalau dah panggil saya akak, abanglah kot, sebab kami ni sebaya jer..hehe. Akak memang suka lagu-lagu nyanyian sudirman..:)

Kak Lady said...

Happy Belated Birthday buat cik abang Yus tu....moga dipanjangkan usia dimurahkan rezeki...bahagia bersama keluarga hendaknya...

Beruntung cik abang tu dpt kek coklat buatan tangan dari isteri tersayang...hehehe...comelnya si alia tu...keletihan ke tu?

Yatie said...

happy belated besday utk cik abe .. semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa diberkati perjalanan hidupnya .. amin ..

sedapnya kek tuh .. sedapnya pizza itu .. adehh, semua blog yg dikunjungi hari nie memaparkan gambar2 makanan belaka .. adehhhh ... meleleh air liur .. nieh yg nekad nak post crite makanan gak nieh, balas dendam:p

ontahsapo said...

selamat berhari menjadi...

~ yus ~ said...

kak lady: agaknyalah kak, dia kalau bangun awal mulalah terlelap kat mana2..

yatie: belum rasa dah tahu sedap ker?..:D

OS: tq

juwaidah said...

Ha.. baru nampak gambar Abid yg latest! Hahaha... Kalah la Nasya.. Rambut Abid lagi lebat! :D

Sastri said...

Happy Belated Birthday to Yus' abang... semoga panjang umur dan murah rezeki... muda lagi tu... :D

cepatnya Abid membesar.. comelnya Alia... penat sangat agaknya... tu yang tertidur kat sofa tu... :D

oldtown~Smell the Roses said...

Akak, template baru lg!
Kek tu mengalahkan kek kat kedai..sure sedap nihh!!!Sian kat Alya tertidur kat 'atas' sofa...Abid dah besarlah!Kejap je rasa kan?

blackpurple said...

Ucapan Selamat Harijadi yang sangat terlewat buat cik abang Yus. :)

Suka mengok gambar yang paling bawah itu. Sangat comel, manis dan seksi. He he!

kakLuna said...

semoga kekal bahagia hingga ke akhir nanti :)

template baru lebih ringkas, tp ntah kenapa, tulisannya selalu 'lari2'..hmm komputer sy kot yg something wrong?

NBK466 said...

Nasib baik sedar Alia tido situ sebelum dia buat stunt Bollywood tergolek ke bawah...

13may said...

Happy Belated Birthday buat cik abg:)

Kak Elle said...

Yus sorry terlambat ni but better late than never kan?

Happy birthday to abah anak2 tersayng tu...

Zakiah said...

happy birthday to abah-nyer tuh. iler nak balik mesia???

alia oh alia...nasib baik tak tergolek dok. Heheh. Abid sebijik la muka cam alia. tapi versi lelaki. hihihih

Mama Sarah said...

happy birthday to cik abang Yus.

---
ala kesiannya Alia tertidur macam tu!

minnie said...

Salam..
Maaf la kak yus... dah byk kali baca posting ni... Tapi tak sempat nak comment.. bos dah masuk... hehehe..

Cantik kek akak buat tu... Nampak sedap... Nak skit! Cian si Alia... Tapi cam best je dia tido... Huhhu..

RaFFLeSiA MeRaH said...

betul kata luna, tulisan dia lari2 skit, tekan sane, sinu lari, tekan sinu sini lari...heheheh, apepun happy belated besday wat hubby yus...moga bahagia selalu satu keluarga...

ayu_mkay said...

cute jer alia tu baring atas sofa.. sib baik tak tergolek.. bebudak mana dan jer diaorang tido, sabor jelah.

psst, bila balik mesia?