Thursday, August 10, 2006

Tak Berjaya.....

Yer.......saya tukar layout lagi. Tak berjaya azam saya untuk bertahan sebulan. Cuma 9 hari jer bertahan. Kali ini, saya menyimpan azam sekali lagi....hihi. Semuanya bermula setelah saya menolong Dr Faez tukar layout blog dia. Saya rasa blog saya mcm serabut pulak, padahal template blog tu pun saya gak yang pilih. Jadi, saya pilih layout yg lebih simple, 2 column sahaja.

Berazam sekali lagi. Sampai suami saya pun perli....keskeskes. Tak kisahlah. Saya pun dah semakin pantas menukar layout template blog ni berbanding dulu. Boleh siap dlm masa kurang 2 jam kalau buat betul2. Tapi, kalau sibuk ngan anak semua, mau dekat satu hari...haha.
Takde apa cerita menarik. Esok saya ada appointment dgn midwife. Anak2 saya makin pandai bergaduh. Aduh!!! Alia skrg dah pandai melawan bila abang dia kacau. Dah pandai main tarik rambut. Perempuan agaknya. Hari ni, mau si Aqil melalak sakan, rambut dia kena tarik. Padan dgn muka..asyik nak sakat adik dia aje. Kalau tak selalu, Alia saja yg kena. Kelakar pun ada tgk muka Alia yg geram kan abang dia. Sampai berkerut muka dia....hahaha. Aqil..cubalah dengar cakap ibu, asyik nak sakat adik aje.... kan Alia dah pandai melawan. Tapi, bila mood diorang baik, main bersama, ketawa sakan..seronok tengok. Bila datang angin, mulalah. Harap2 besar nanti sentiasa tolong-menolong antara satu sama lain ye sayang.
Oklah....chow dulu...lain kali sambung........(cerita lain pulak)

14 comments:

Syikin said...

salam. eh..kita yg pertama ke? hehe.lama dah tak jd yg pertama kat blog org ni..

akak ingat salah masuk blog,tp bila pandang muka anak2 yus, sah2lah tukar layout lagi. hai..akak mcm tersampuk nak tukar layout jer ni.

alahai, sian kat aqil kena sakat dek Alia. adatlah tu yus, bila anak2 dah makin besar, makin banyak idea depa terutama bab gaduh, kreatif tul, siap tarik2 rambut. mcm anak2 akaklah, la ni zmn huda-alia tarik2 rambut. selalu akak cakap, itulah suka pukul adik, tu sbb adik pandai lawan.
tp, kalau dah sekolah, wah lagi hebat..mcm husna-aiman. ada jer benda nak ditekakkan, ni dah tak de main pukul2, tp main marah2 n jerit2 to each other. selalunya akak or suami warninglah nak report kat cikgu memasing kalau continue bergaduh.hehe, menjadi taktik kami ni. lagi satu, acah2 nak rakam aksi gaduh depa ngan kamera hp suami. menjadi gak yus.hehe..nanti blhlah apply kat anak2 yus gak, tengok menjadi or idak.hehe

ayu_mkay said...

yusss.. nyampah arrrrr.. nak tukau gak lah.. ajor ler camne nak tukau.. dh penah cuba tak menjadik pun! jeles.. wa jeles oooooooo..

FaEzHussain said...

isk isk...rajin bebnor dia tukar layout, ni kes boring la ni....heheh...

darwish dan nabilah suka bertekak mulut...pastu dua2 meraung. bila bergurau memang physical, gelak sakan, jap lepas tu ada la yg melalak, selalunya si abang, sebab dia rela diri dibelasah oleh adik...
macam2 kerenah....

kakZ said...

laaa... tukaq lagi. ni sahih tak lebih 2-3 minggu tukaq pulak ni. kalau tak tukaq pon tukaq la...gelap je...heheh asut, asut.

jeles gak...:(

bAiTi said...

MAK..

kusss.. semangat!!
ingat silap masuk rumah org tadi, hehehe..

hiks, lawalah k.Yus template ni..

kasik lama skit la.. baru tukar lagi, hehehe..

cantik!!..

yus said...

kak syikin
Tulah kan kak. Yg saya pening tu, dua2 suka sgt mengadu, Alia kadang baru kena sikit, dia punya jerit mcm apa jer. Tak tahan sabar di buatnya saya kat rumah ni. Mcm manalah bila dh tambah sorang lagi nanti..huhu.

ayuMK
adei..ada org nyampah ker??? Tak pandai lak nak ngajor dari jauh ni. Ada email tak?? Nanti boleh yus ajor sikit2. Tak pun email yus kat ibusyg_aqilyp@yahoo.com. Boleh cerita sikit. Takdelah pandai noo pun..hihi.

kak faez
hihi..smlm dua layout saya buat. Satu utk adik ipar. Sebenarnya jeles gak ngan blog akak, lawa...hihi. Apalah saya ni kan. Bila dah jadi tu, blog akak nampak kemas jer.....keskeskes, layout 3 column tak banyak pilihan kat web, tu yg cari2 utk akak, tu yg paling cantik tu rasa. Pas tu sendiri berkenan..haru. Takpe, yus tukar gak....hihi.

kakZ
Gelap ker?? Jgn nak asut saya. Kang tak menjadi lagi azam ni..huhu. Memang saja buat gelap, sbb yg sebelum ni gelap gak. Kang saya buat cerah, kena tukar warna tulisan lak....maleh.

yus said...

baiti
Bagi semangat supaya tak tukar yer!!! Ni memang menyimpan azam, sekurang2nya bertahan sebulan..tgklah cam mana....hihi.

Mama Sarah said...

aduh yus oiiii.... ni baru nama blog addict ni!

uDA said...

ni baru betul pembelog tegar ni ekeke. lawa jugak layout yang baru ni. uda pun jenuh membetulkan layout blog. itupun tak berapa betul lagik ekeke.

banyak dah uda tertinggal baca entri bawah2 tu. nak sambung baca jap hehe. peluk cium utk aqil dan alia~

Lan Rambai said...

kalau nama aqil ni memang kuat gaduh kot hahahaha.. macam anak saya jugak

yus said...

mama sarah
erkk..blog addict....takutnya....hehe

uda
uda pandai design blog sendiri. lagi canggih. Yus guna template yg sedia ada jer, ubah sikit2 tahulah...hehe

lan rambai
agaknya lah yer....tak dengar kata lak tu.

Wilhelm~Achtzehn said...

Yus..suka nya awak tukar2. Saya mcm tak sempat itu dan ini kat sini. Baru buat separuh, Alya dan Ammar dan mcm2.. Sama2 Ammar pun dah pandai jerit Alya, coz Alya suka sakat adik dia jugak..Sabau aje lah..

P/s
Kena baya tak nih..kalau Ajzie nak minta tolong tukar kan layout blog? Huhuh..

Led said...

saya pun

yus said...

ajzie
Nak mintak tolong tukar gak ker?? Boleh...no problem, tak yah baya pun.....cuma nanti balik B. Pahat kena belanja mknlah...keskeskes. Nanti bila2 ym yus yer, kita bincang lebih lanjut.

led
erkkkk..saya pun apa ni??? Nak mintak tolong tukar gak ker?? baru first time kemari kan. Terima kasih berkunjung ke blog ni, tapi nak mintak tolong tukar gak tu...ada payah sikit, tunjuk cara bolehlah. Semua nak mintak tolong tukar kang..tak jadi keje lak saya...hik..hik..hik.