Tuesday, February 12, 2008

Cerita cuti tahun baru cina....

Dah basi cerita rumahku syurgaku tu. Aku pula tak sempat nak update cerita baru..mrgreen. Terima kasihlah pada yang meninggalkan komen. Tuan rumah dah hilang rindu dah..redface.

My dear SRD dah balik...yeehaa. Kengkonon macam dia nilah, tukar K jadi D jer..(bang jangan mare). Siapa tak suka hubby dah balik kan. ..kan. Bila SRD dah balik, macam2 programlah di atur. Sebenarnya dah di atur sebelum SRD ke Sarawak lagi. Program sempena cuti raya cina. Hari Rabu tu pagi-pagi dah balik ke rumah MIL di Muar. Kami di sana sampai hari Khamis tengahari jer. Lepas makan tengahari hari Khamis tu, kami balik ke BP semula. Ada jemputan kahwin di Pelican Hotel.

Bersama pasangan pengantin Anisah dan Ashraf

Di sana dapat berjumpa semula dengan Kak Fadzilah dan Kak Shima sekeluarga. Kenalan kami semasa di Sheffield dulu. Balik dari majlis tersebut, mereka semua bertandang ke rumah kami. Al-maklum lama juga tak berjumpa sejak masing2 dah pulang ke Malaysia. Esoknya, hari Jumaat 8/2 kami di rumah saja sehingga waktu tengahari. Keluarga aku sampai dari Melaka kerana kami akan ke Tanjung Balau untuk menghadiri majlis kahwin sepupu aku di sana. Selepas makan tengahari, kami bertolak ke sana dan tiba pukul 5.30 petang. Kami tidur di sana kerana majlis sebenar ialah pada keesokkan harinya. Sempat juga kami menikmati angin pantai di sekitar rumah mak andak itu.

Bergambar bersama pasangan pengantin dan mak andak aku yang vogue..(ibu pengantin lelaki)

Bergambar di jeti, berdekatan dengan rumah mak andak..(angin dia kuat, Abid punyalah suka)
(Dari kiri, SRD, Abid, aku,adik bongsu aku dan Alia)

Kami bertolak pulang ke Parit Raja pukul 1.30 petang. Sampai di rumah pukul 4 petang, beli barang2 dapur sikit sebab abang ipar, akak ipar, mil dan adik ipar aku semua dah habaq nak tiba maghrib. Busylah aku hari itu. Nasib baik juga ada emak aku menolong...hihi. TQ mak. Riuh-rendah di buatnya rumah aku hari itu. Tapi aku seronok walaupun penat, ceria jer suasana rumah, takdelah boring kan.

Hari Ahad, lepas semua bertolak pulang ke destinasi masing2 (famili aku ke Sg Balang, famili in law pula ke Muar), aku, SRD dan anak2 melepak sakan..huhu. Penat beb..lelapkan mata sekejap. Pukul 2 petang bangun tidur, baru aku masak untuk makan tengahari. Masak simple jer, ikan caru bakar dengan sayur bening. Ikan tu pulak cicah dengan kicap campur bawang dan cili padi yang di perahkan limau kasturi sikit. Hmmm tangkap leleh gak walaupun simple jer lauk..huhu.

Begitulah serba sikit cerita aku. Oh ya ini hadiah istimewa dari SRD from Sarawak. Terima kasih yer bang...cantik sekali, ibu suka..biggrin

11 comments:

Ajzie said...

Wahhhhhh cantik nya ole ole dari Sarawak.. Pandai SRD pilih...hihihi..



p.s
Yus and SRD terima kasih dari kami utk Terubuk dan Kek Lapis Sarawak tuh.

Mummy Rizq said...

kawan ibu ni pun nak jugakkkk!!!!

zanna said...

cantiknyee rantai tu k.yus.blue color lagi.cantikkkk

faizabelle79 said...

Wa..seronok tengok Yus sefamily..ceria gitu..dapat makan nasi minyak kendurik lagi..best2..

cantik la hadiah dari SRD tu..sesuai dgn Yus..

zahrah said...

salam yus!!

naper guner panggilan SRD tu??macam tak mesra alam jer.....pastu sounds like very formality with your hubby!!btw ....congrates!!dapat luvly present...macam Lady D la kalau Yus pakai, tapi jadi Lady Y la ye...hi...hi...sori gurau jer
ok salam

~ yus ~ said...

ajzie:hihi, pandai kan dia pilih..hehe. azi dah tahu kan SRD tu apa..

mummyrizq nak yg mana tu?

zanna: hubby kak yus tu mmg suka warna biru..

faizah|: baru tahun ni dpt pegi kenduri setelah sekian lama..hihi. Cantikkan, yus pun suka

~ yus ~ said...

zahrah: SRD hanya utk dlm blog, takkan kat luar pun nak panggil gitu... hehe.Memang saja, selalu guna cik abang atau abang, atau d** cam tak best jer, kalau guna SRD tu, hanya mereka yg tahu nama dia jer kan akan tahu ia stand for what.

haha, lady Y lah pulak, dah pakai dah masa gi kenduri tu..hehe

NBK466 said...

He...he..he.. dah mula terasa HOME SICK cam den ek..Welcome to the club..

misazlissa said...

yus, buah tangan yg SRD bg tu kene pakai selalu, kalau selalu pakai next time dia bagi lagik...heheheh

Anyway, thanx kek lapis dan ikan masin terubuk.

oldtown~Smell the Roses said...

Wah..bestnya g kenduri!
Cantik mutiara tuh!!!

maklang said...

kalau ada lebih2 sebijik dua , bolehlah kasi maklang kan...