Tuesday, December 4, 2007

Selamat Hari Jadi Alia

2 Disember 2007 ulangtahun ke-3 kelahiran anak daraku yang manja Nur Alia Zafirah. Hari Sabtu tu, 1 Disember, ada kenduri di rumah Tok Mak. Dari pagi ibu memang sibuk membantu apa yang patut. Nantilah n3 pasal kenduri ni kena buat satu entri yang lain. Hari ni nak cerita pasal Alia jer kan..wink

Alia memang penghibur ibu dan abah. Dah banyak cakap sekarang, cuma pelat sikit. Kalau cakap apa-apa pun, belakang mesti ada kan..kan..biggrin. Alia takut cicak, semut, lalat, segala haiwan pun semua Alia takut. Kucing pun Alia takut. Sabar ajerlah..lol. Alia dah boleh tolong ibu serba sikit, tapi ada mood. Kalau mood baik, Alia dah boleh tolong tengok-tengokkan Abid, tolong ibu ambil barang dan angkat kain. Alia suka sangat mengadu, sikit2 mengadu. Lepas tu, sikit2 menangis, aduhh...lemas ibu kekadang tau..rolleyes.

Dalam usia 3 tahun, Alia masih pakai nappies. Hmmm...neutral bila nak pandai ni Alia. Ibu pun belum ajar Alia betul2 kan, macam mana nak pandai. Sebabnya Alia ni susah sikit ibu nak ajar, banyak songeh. Takpe, lepas ni kena pandai yer Alia...wink.

Malam itu, selepas kenduri rumah tok mak selesai, rupa-rupanya ada kejutan daripada mak anjang. Dia dah belikan kek harijadi untuk Alia. Ibu ucapkan terima kasih pada mak anjang. Alia pun bukan main suka lagi. Dikelilingi oleh sepupu-sepupu yang lain, kami sama-sama menyanyikan lagu hari jadi buat Alia. Semoga membesar menjadi anak yang baik dan berguna satu hari nanti yer Alia. Kami semua sayang kan Alia....wink

Alia sedang meniup lilin pada kek

Pandai ke potong kek tu Alia?mrgreen

Klip video yang sempat ibu rakam. Alia nampak gembira. Tapi di tengah2 tu ada wajah abang Aqil mengacau pulak...sabar ajerlah mad

Esok malamnya pulak, abah bawa kita semua makan di Jentayu. Alia bukannya seronok makan, tapi seronok bermain keretapi dan motor mainan di situ. Dan untuk semua, Alia hari ini dah berwajah baru. Taraaa.....

Pagi 2hb tu ibu dok memotong pendek rambut Alia. Ada cerita di sebaliknya, malu nak cerita redface ...huhu. Apa pun Alia tetap comeyy dan cute berambut pendek kan.

Dan akhir sekali, ibu tahu Alia paling suka dengan lagu Har Dil Jo Pyar Karega. Kalau abang Aqil bukak komputer, main games, Alia pulak mesti suruh ibu buka youtube untuk dengar lagu ni. Siap boleh menari macam Rani..huhu razz .Jadi, untuk Alia, blog ibu hari ni, lagu kegemaran Alia....biggrin

Happy Belated Birthday sekali lagi daripada,
Ibu, abah, Aqil dan Abid..

6 comments:

cikdinz said...

hepi besday alia....

Ajzie said...

Happy Birthday Alia..

Alia suka lagu hindi eik... hohoho mcm ibu ker?..hihiihi

Sastri said...

happy belated birthday Alia... curly sue ni dah berambut pendek still maintain lagi ke'curly'an yg ada... memang cute... :D

~ yus ~ said...

cik dinz terima kasih

ajzie hihi..tulah ibu dia terajar, sudahnya terkemaruk budak itu..sabor ajerlah..huhu

sastri hehe...saya takut juga kerinting dia tu hilang bila dipotong pendek, tp so far ok, harap2 tidaklah 'curly' tu hilang

faizabelle79 said...

Happy belataed birthday from abg Wafeeq dan Nasrin..semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..besar nanti nak jadi apa yek?

bunga rampai said...

Oh, saya terlewat!

Selamat Hari Lahir Alia, semoga menjadi anak soleha dan anak mithali.

Salam Yus :-)