Tuesday, October 3, 2006

Tak sihat

Dua hari ni saya tak berapa sihat badan. Demam + selsema + batuk. Tiba2 jer, balik dari berbuka puasa bersama masyarakat melayu Sheffield di PMC hari Sabtu tu, esoknya pagi2 nak bangun sahur dah lemah seluruh badan. Hari Ahad tu memang lemah semacam. Hari ni ada kurang sikit, tapi batuk saya makin teruk pulak. Bibir kering, bila batuk jer, perut sakit semacam. Sebab memang teruk jugalah batuk saya kali ni. Harap2 oklah lepas ni.

Terima kasih buat suami tersayang. Saya tak sihat ni dia yang masak juadah berbuka puasa. Semalam dia buat kuih seri muka dan mee sup....siap dengan air laici lagi. Hari ni pun sebelum pergi kerja ni, dia dah siapkan juadah berbuka...popia ketam dan nasi goreng cina. Tapi, ada saya gak lah supervise....cuma semuanya dia yang buat, saya dok cakap jer. Semalam memang semua dia yang buat, hari ni, saya ada tolong sikit2. Kepala dah tak berapa berat, cuma batuk aje yang teruk sangat rasanya. Bersin pun menjadi-jadi. Terima kasih abang...... Kali ni bila ibu dalam pantang nanti, abang dah makin pro ler masak kan....hehe. Senang sikit.

Oklah semua. Kepala ni pun takdelah ok sangat. Masih berat jer rasa. Belum sempat mejawab beberapa komen yang terbaru pada entri yang lepas. Mungkin esok.

Salam semua..dan Selamat Meneruskan Ibadah Puasa.

27 comments:

Mazudi said...

Respek la ngan suami kak yus. Boleh jadi contoh kat kawan kawan ni, bukan senang tau orang lelaki buat gitu.

Semoga cepat sehat balik dan boleh terus berpuasa.

Kak Lady said...

Alamak...bestnya hubby Yus...bertuah badan...sebab tak semua lelaki boleh ke dapur tau...heheheh

Moga Yus akan segera sembuh....

kakZ said...

boleh buat kuihmuih, contoh suami mithali sungguh.

blackpurple said...

Sekarang di sini pun tengah musim selsema, demam & batuk....cuaca tak menentu.....

Tukang masak kat dunia ramai lelaki....cuma tak nak tunjuk skill jer...hehehe..apapun tahniah la kat your hubby...hehehe

Get well soon...

NBK466 said...

Nasib baik den dah duk Senawang. Kalau masih di Sheffield takde harapan nak jadi Suami Contoh peringkat kawasan ler cam ni....

MaNiQ KaYaNgaN said...

uiksss..dah lain..!! Cian akak moga cepat sembuh tau..!!!

Mama Sarah said...

get well soon yus!

kunci said...

seri muka?? wow..saya pun tak berani mencuba lagi..

get well soon kak yus!

syikin said...

salam,

moga yus cepat sembuh ya..kita yg dah ada anak ramai ni, mmg kalau boleh sangat2 tak mo sakit, sbb susah semua org.

tahniah..sbb suami yus rajin menolong masak, resepi pun yg canggih2..bukannya goreng telur.

Wilhelm~Achtzehn said...

moga yus cepat sembuh.. Yus bila bersalin? Ajzie nak datang rumah boleh tak? Nak jalan2...


Salam

razlizahazleen said...

waaa..terernya + baiknya suami kak yus..nanti bila blk m'sia suh dia ajar org2 lelaki kat sini jadi camner nak jadi suami yg baik..bertuah akak..hehe.

yus said...

mazudi,
terima kasih, hari ni dah ok..alhamdulillah. Hehe..terangkatlah hubby tu kena puji...

Kak Lady,
husband yus mmg rajin ke dapur kak...dari kecik lagi kata dia, suka nyebuk bila mak dia kat dapur. Tu yg dia tak kekok bila didapur

KakZ,
Kuih yg senang2 kak. Seri muka microwave tu...bukan yg asli kukus punya tu. Ni express punya..mmg mudah...hehe

yus said...

BP,
tak dinafikan, chef2 terkenal ramai lelaki..hehe. Siapa lagi nak tolong kalau bukan dia BP..hehe...terima kasih

nbk,
hahaha..dah ada pencabarlah ni yer...hehe

zac n mama sarah,
tq

kunci,
ni seri muka express punya. Seri muka microwave..tapi sedap gak tau...sama jer rasa dia, tak leceh nak buat..30 minit siap...

yus said...

kak syikin,
yelah kak, bila yg lain sakit, tak de apa sangat, tapi kalau ibu yg sakit...satu rumah boleh tunggang- langgang kan kak.

Husband Yus tu memang ringan tulang time2 yus memerlukan....tapi kalau yus ok, dia pun takdelah sibuk...hehehe

ajzie,
terima kasih. due date yus 18/11...nak datang bila tu?? Kalau nak berjalan2 di UK, Sheffield ni tak ada apa sgt..tapi kalau nak melawat kami..sila2kanlah...boleh saja. Takut tak boleh bawak korang jln2 tgk UK jerlah sbb yus dah sarat sgt, n husband pun busy.

liza,
alhamdulillah...husband akak mmg tak kekok di dapur...dia pun suka kadag tu..hehe.

Mama Singa said...

waaahh..terer la husband kak yus masak seri muka..
saya dalam pantang hari tu pun hubby yg masak..orang datang melawat pun dia masak..tp dia frust bila first time masak nasi beriyani tak menjadi..sedih jer..seb baik leh repair..

marlinabaharom said...

yus.. untung.. untung. hubby tolong masak. dah tu bukan sempoi sempoi nya masakan. respect la bro!
-MB-

bunga rampai said...

Salam Yus,
Moga cepat sembuh.
Kagum dengan suami Yus, syabas!

Jaga diri...

mamarisyia said...

Wahhhh...kagum aku yus...

zino said...

jerebu kat KL sampai ke sana efeknya.. semuga cepat sembuh.. selamat meneruskan ibadat puasa..

akimanikki said...

Pandai suami memasak ya,
Teringat waktu wife pregnant dulu,
dia tak tahan bau dapur, terpaksala aku buat segala kerja dapur.

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

tuk cik abg jo ko...kiss tuh...hehehee...apepun...penuh x poser takat nih...dh nk masuk 2 minggu kan kiter berpuasa...

yus said...

mamasinga,
seri muka microwave tu MS..senang jer buat dia. Dulu masa akak dlm pantangkan alia pun husband gak yg masak, skrg ni nampak lagi pandai dia..hehe

MB,
terangkat lagi dia..hehe. Alhamdulillah, dia kalau yus tak sihat, mmg rajin menolong...

BR,
Terima kasih..hari ni dah ok dah....

MR,
takde apa nya MR...sape tak sayang bini kan..hehe...lagipun, sini manalah ada pasar ramdhan nak beli2...bila dah takde tu, lama2 semua pun pandai...

yus said...

bro zino,
Terima kasih....ni bukan sbb jerebu ni, rasa sbb perubahan cuaca dari waktu summer ke autumn

akimanikki,
bila seorang dah tak sihat, yg seorang lagi kenalah pandai2kan diri kan...

zz,
itu khas utk cik abanglah..zz nak boleh gak..hehe. Akak dah berlubang seharilah zz...tak tahan sgt masa demam tu, nak mkn ubat lagi, muntah lagi...ingat dapat penuh...huhu

Zakiah said...

fuiyo tera tu masak...bertuah badan. Macam ni insyaallah tak la susah bab makan makan kalau akak pantang nanti.

Jaga diri kak yus!

zino said...

yus
semuga cepat sembuh..

Sastri said...

Yus, get well soon... take good care of yourself k... bertuahnya Yus dapat hubby yg pandai memasak... :-)

yus said...

zakiah,
tq....dulu pun masa akak dlm pantang alia..husband gak yg masak...oklah...sedap gak dia masak...hehe

bro zino,
tq..dah ok dah ni..cuma mood takde jer nak update...jap lagi kot

sastri,
tq sas.....erkk..BP pun pandai masak kan....hehe