Wednesday, October 11, 2006

Aqil dan Alia

Entri kali ni cerita pasal Aqil dan Alia lagi. Kami baru aje ambil gambar pasport baru untuk mereka bagi tujuan renew visa 3 minggu lepas. Bila saya perhatikan gambar pasport baru mereka ni dan kemudian saya bandingkan dengan yang lama, banyak juga yang berubah pada wajah mereka. Dah besar anak2 saya ni, tapi nakalnya makin menjadi2...hehe.



Lihatlah, ini Aqil masa dia berumur setahun 6 bulan. (Tak tahu kenapa gambar tak cantik, dah berapa kali scan sama juga)















Wajah terbaru Aqil...














Ini pula Alia masa baru berumur 4 bulan









Wajah sekarang....nampak lebih ayu...










Semoga membesar menjadi anak2 yang baik yer sayang.....Minta maaf kalau ibu selalu marah2. Dengarlah cakap ibu, jangan suka bergaduh sesama sendiri. Aqil...please be nice to your sister. Alia....janganlah kememeh sangat, pening ibu dengar tau.(Macamlah anak2 saya ni dah pandai baca semua ni. Aqil dah tahu baca sikit2 tapi english word.)

Hmm...semalam buat mee kari tomyam untuk berbuka. Tapi termasin lah pulak kari tu...huhu. Bulan2 puasa, boleh di maafkan kan. Apa menu berbuka puasa anda hari ini?? Saya, masih terfikir2 ni. Pagi lagi di sini...hihi.

Salam,
Ibu Aqil & Alia

18 comments:

kunci said...

for siblings rupa dorg different. mesti satu ikut babah satu ikut ibu. nak buat mihun goreng petang ni, its almost 5 tapi bihun lom rendam lagi. sibuk blogging. wakaka.

Mama Singa said...

aqil besar nanti mesti ramai ngorat nih..hehe
sepetnya mata alia time kekecik, tp pipi bolat tu tak hilang yek..geram tengok pipi dia..

Mama Sarah said...

kelakar lah 'kunci' sibuk blog. saya pun lebih kurang jugak. hehe.

alia punya pose sama! angle muka dia mengiring ke kiri sikit. memang ayu gitu.

saya plan nak buat paceri terung hari ni. style terengganu. (mak cik saya panggil gulai terung) kalau ada ikan masin lagi ngam. tapi dah lama out of stock. ikan bilis pun tak de.

MaNiQ KaYaNgaN said...

aku penah gak banding gambar aku masa kecik2 dulu ngan sekarang.. uiii jauh ya amat bezanya. tambah2 tang kulit..huhuhu

Lan Rambai said...

err. saya tak payah plan nak masak apa untuk berbuka sebab mak saya yang plankan hehehehe...

yus said...

kunci,
rupa mereka mmg takde persamaankan...saya pun tak tahu siapa ikut siapa, tapi ramai ckp Alia ikut muka saya..tak tahulah...ada gak yg ckp sebaliknya

mama singa,
hehe....ada sorang kawan kat sini panggil aqil ni muka budak bukit antarabangsa...ada ker?? alia pulak, mmg ramai yg cakap dia mcm jepun or cina

mama sarah,
yelah...pose sama jer...pulak tu mata sebelah lebih sepet kan...

waah..dah siap ker paceri terung tu?? Saya pun dah siap masak hari ni, lauk ikan kembung masak sambal, sayur pak choi goreng dengan buat kuih bakar jagung

maniq kayangan,
hehe..kalau banding wajah skrg dgn waktu kecik mmg berbeza....

lan rambai,
org lelaki mmg senang jer...kecuali dia duduk bujang...hehe

Mazudi said...

kememeh?

Ya. Saya pun selalu bandingkan gambor anak time dia kecik ngan sekarang. Pastu tanya balik, kenapa yg sorang ni dah jadi kurus, pastu yg adik ni jadi besar pulak badan dia.

yus said...

mazudi,
kememeh tu...kuat nangis,...sikit2 nak melalak...

Syikin said...

salam,

besor dah depa ya..kejap ajekan..tak lama lagi, nak dpt adik baru..mesti hari2 tanya bila baby nak keluor

yus 2 org dah peningkan..akak ni lagilah 4..aduh, naik malu ngan jiran sblh kalau sesekali angkat suara bila anak2 tak mo dengar cakap..

samalah ngan anak akak, ada gak yg kememeh..ayat standardlah kita: pening kepala ummi mendengarnya..hahaha.

Ayu said...

heheheh kememeh yer Alia.. takpe dpt adik nanti pandai le dia bawak diri :)

ok Yus take care

yus said...

kak syikin,
tulah kak, kejap jer dah besar, rasa mcm smlm yus baru kahwin..hahaha...

alia tak pernah tanya pasal baby pun, aqil adalah...alia mcm tak faham lagi..

Tulah baru 2 org dah pening ni kak, masuk 3 mcm mana nanti...kena belajar dari akak yg dah 4 orang...

ayu,
hmmm...mmg kememeh, geram kadang tu, saja di buat2....harap2 berubahlah bila dpt adik nanti.

NBK466 said...

Alhamdulillah...dah cukup sepasang..one more is coming. 'Abg' juga doakan adik2 jadi anak2 yg berguna & solleh.. Kalau 'abg' masih disana buleh kawan ngan Syira...he..he..he.

Wilhelm~Achtzehn said...

wahhh besaq alia..tahun depan dah balik Msia kan..dah jadi kakak plak tuh nanti kan kan.

Ajzie..tak tahu nak buat apa hari nih..Masak briani pun sedap eik...Emmm tgh2 berfikir lagi nih. NAsik lemak pon sodap kan kan..

Nieys said...

testing.. testing...

yus said...

nbk,
erkk...'Abg'...panggilan anak2 saya utk nbk ker atau dari saya...hehe

Kalau kami dah balik Malaysia nanti, boleh kawan dgn Syira tak bang....

ajzie,
nasi beriani??hmmm sedap.....tapi malas nak buat, nasi lemak ok lagi..hehe

nieys,
testing apa ni nieys??hehe...

sufiah said...

Hehe..bertambah hensem anak sedareku.. yg alia tu dak ikut2 mcm ana tu..esp tang rambut.. hehe cepat2lah balik..windu kt korg sumer

yus said...

Dah rindu yer cik ana...kami pun dah rindu sgt ni...hehe

razlizahazleen said...

kak yus..saya curi gambar alia & aqil untuk wat koleksi gambar bebudak saya yer..saya nak wat satu picture blog.spesel utk kekanak comel..